skip to Main Content
Zmaga za Urbana in zmaje

V Hali Tivoli so gostovali hokejisti Bemer Pioneers Vorarlberg, slavili pa so zmaji s 6:2 in prekinili črni niz.

Prva tretjina ni potekala po željah domačih – povedli so gostje, izenačili zmaji z golom Jake Sodje, znova so povedli gostje in zmaji znova izenačili z zadetkom Tineta Klofutarja. V drugi tretjini so zmaji napolnili mrežo gostov s tremi goli, zadeli so Miha Zajc, Chris Dodero in Žiga Pance in bili veliko boljši nasprotnik. V zadnjem delu so domači nadaljevali dobro predstavo. V zadnji tretjini so zeleno-beli nadaljevali z dominantno igro dosegli en gol. Kot zanimivost še dodajno, da se je med podajalce vpisal celo vratar Anthony Morrone.

Tekma je imela tudi dobrodelno noto, v klubu smo se odločili, da bomo izkupiček od vstopnine namenili Urbanu Miroševiču, ki so mu kot prvemu otroku v Sloveniji diagnosticirali gensko bolezen, sindrom CTNNB1.

Urban ima izjemno redko nevro-razvojno bolezen, za katero so značilne motnje v duševnem razvoju, motorična zakasnitev, huda govorna okvara, motnje vida in vedenjske težave. Izkupiček tekme bo namenjen razvoju prelomne genske terapije, ki bi dečku omogočila normalnejše življenje. 3-letni Urban si je tekmo ogledal v spremstvu staršev, izvedel pa je tudi začetni met. Urban je tako korak bližje terapiji, ki jo potrebuje.

Svoj prispevek so namenili tudi igralci gostujoče ekipe in naši hokejisti, ki so prav tako stopili skupaj in za Urbana zbrali svoje prispevke.

Kar 10.000 EUR je k temu znesku s posebno donacijo dodal tudi naš generalni pokrovitelj Slovenske železnice.
»V klubu smo ponosni, da smo pomagali malemu borcu Urbanu, da je korak bližje genski terapiji, ki jo nujno potrebuje. Ponosen sem na naše igralce, trenerski štab, sodelavce in navijače. Vsi smo se kot prava hokejska družina zavzeli za Urbana. V športu so zmage in porazi, a na koncu vidiš, kaj so resnično pomembne stvari v življenju. Zato smo se za donacijo odločili tudi na Slovenskih železnicah. Urbanu in njegovi družini želimo vse dobro, na naših tekmah bo Urban vedno dobrodošel.« je povedal Miha Butara, predsednik HK SŽ Olimpija in pomočnik generalnega direktorja Slovenskih železnic.
Ob tem se za pobudo in sodelovanje pri akciji zahvaljujemo skupini Media 24 (predvsem športnemu dnevniku Ekipa SN in Radiu Aktual) in skupini PRO Plus (POP TV, Kanal A in 24ur.com).

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top