skip to Main Content
Zmaga za 90. obletnico hokeja v Ljubljani

21. februarja 1932 se je v Ljubljani odvila prva hokejska tekma, kjer je takratna Ilirija, predhodnica Olimpije, odigrala prvo tekmo proti celovškemu KAC. 15. februarja 2021 sta se moštvi srečali v Hali Tivoli, slavili so zmaji z 1:0 in dosegli veliko zmago v boju za končnico.

Zmaji za obeležitev devetdesete obletnice zgodovinskega dogodka zaigrali v posebej za to priložnost oblikovanih dresih, tekmo pa je otvoril Tone Prosenc, nekdanji hokejist ekipe Ljubljane in Olimpije.

Zmaji so prikazali odlično borbo do zadnje sirene. Tekma je bila izjemno trda, a zmaji so ves čas nadzorovali potek dvoboja. V prvi tretjini so povedli z zadetkom Mihe Štebiha, zatem zadeli še enkrat, a so sodniki po ogledu posnetka ocenili, da so domači nepravilno ovirali gostujočega vratarja in gol ni obveljal. V drugi tretjini so fantje v zelenih dresih prikazali dobro obrambo, KACu so namreč dopustili le štiri strele na gol, sami pa so jih proti vratom KACa sprožili 9. Kljub pritisku sta oba vratarja pustili mreži nedotaknjeni v drugi tretjini.

V zadnji tretjini sta obe ekipi še dvignili tempo, igrali bolj agresivno, bolj intenzivno, kjer smo bili priča lepemu številu naletov na telo. A ostalo je le pri zadetku iz prve tretjine, do konca tekme pa sta oba vratarja uspela zadržati mrežo nedotaknjeno in si zaslužila naziv igralca tekme.

Naslednja tekma čaka zmaje že v četrtek, 17. februarja, ko v Ljubljano prihaja neposredni tekmec za končnico HC Pustertal.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top