skip to Main Content
Zmaga v Tivoliju

Zmaji so v 40. krogu ICEHL v Hali Tivoli gostili ekipo Dunaja. V obračunu prestolnic so po izvajanju kazenskih strelov slavili Ljubljančani s 5:4. Tekma je bila 600. v ligi EBEL oz. ICE za našega kapetana Žigo Panceta in 400. za branilca Mitjo Robarja.

Ekipa Dunaja na lestvici ICEHL tesno sledi našim fantom in v boju za nepesredno uvrstitev v končnico, kamor pelje prvih šest mest, se je obetala napeta tekma boj za vsak plošček in nove točke. Ekipi sta se tej sezoni je sezoni pomerili drugič. Prvič v začetku oktobra na Dunaju, ko so s slavili zmaji z 1:0.

Ekipi Ljubljančanom in Dunaja sta imeli do današnje tekme v svojih vrstah vodilna igralca v ligi po številu točk. Z 38 točkami je bil na prvem mestu Nicolai Meyer, s točko manj na drugem mestu pa  je bil Guillaume Leclerc. V vratih dunajske ekipe pa je stal Bernhard Starkbaum, tretji najboljši vratar lige po odstotkih obranjenih strelov.

Za prvo slavje v Tivoliju je poskrbel Wade Murphy po podaji Sébastiena Pichéja in Žige Panceta, ki je pomemben mejnik spoštovanja vrednih 600 odigranih tekem v ligi Ebel oz. danes ICE.

V drugi tretjini so najprej so zadeli Dunajčani in za kratek čas izenačili, a je Olimpija ob zadetkih Guillaume Leclerca, podal je njegov prijatelj iz francoske reprezentance Bastien Maïa, in Gregorja Koblarja pred koncem druge tretjine povedla z dvema zadetkoma prednosti.

Zadnja tretjina je postregla z borbeno igro obeh strani in dodatno napetostjo v dvorani. Dunajčanom se je po zaostanku uspelo vrniti predvsem po zaslugi hat-tricka Matta Prapavessisa. Za Olimpijo je po izvrstni podaji Sodje med nogami dunajskega igralca zadel Bastien Maïa, a so gostje prednost dveh golov do konca tekme izničili. Spremljali smo podaljške, tekma pa je epilog doživela šele s kazenskimi streli. V vratih se je izkazal Paavo Hölsä, ki je uspešno zaustavil vse tri poskuse dunajske ekipe, za zmaje pa je odločilni zadetek prispeval Wade Murphy.

»Na koncu je zmag ostala doma in seveda smo veseli. Ni bila nalepša zmaga, še posebej, ker smo zapravili vodstvo. Po vodstvu dveh golov smo prednost po nepotrebnem zapravili, a najlepša je zmaga. Paavo je v podaljšku branil odlično, nas rešil in to smo rabili. Mi pa smo se mu oddolžili z zadetkom in zmago,« je po tekmi povedal Mitja Robar, ki je v ligi odigral že 400 tekem.

Naslednja domača tekma je v nedeljo, 23. januarja 2022 ob 19.15, in sicer četrtfinale državnega prvenstva s HD Hidra Jesenicami.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top