skip to Main Content
Zmaga v Beljaku za nadaljevanje serije v Ljubljani

Zmaji so v peti četrtfinalni tekmi lige ICE v Beljaku premagali svojega četrtfinalnega nasprotnika z 8:6 (4:3, 2:1, 2:2), znižali v zmagah na 2:3 in serijo preselili v Ljubljano. V nedeljo ob 17.30 sledi nova tekma v Hali Tivoli.

Zeleno-beli so v četrtfinalni seriji na peti tekmi zabeležili drugo zmago, po tem ko so na prvi tekmi povedli v zmagah, na naslednjih treh pa izgubili. Tekmecem s Koroške pa so pokazali, da se ne mislijo kar tako predati. V Beljaku so povedli z goloma Marka Čepona in Sébastiena Pichéja, a so po hitrem vodstvu prejeli tudi hitre tri gole. Do konca tretjine je za izenačenje najprej zadel Guillaume Leclerc in potem za vodstvo Miha Zajc. V prvi tretjini smo tako videli kar sedem golov.

V drugi tretjini so domači zamenjali vratarja, namesto Alexandra Schmidta je vstopil Tomi Karhunen, pri zmajih je bil v vratih Žan Us. V drugi tretjini je za zmaje najprej zadel Nik Simšič in potem še Miha Zajc, zmaji pa so v tretjo tretjino vstopili z dvema goloma prednosti. Ko je v 43. minuti zadel še Gregor Koblar, so vodili že za tri zadetke. A so domači najprej znižali za gol in potem še z igralcem več znižali prednost na le en gol razlike. V zadnji minuti so poskušali z igro brez vratarja, a jim ni uspelo izenačiti in izsiliti podaljška. V prazen gol pa je zadel še Žiga Pance.

”Vedeli smo, kar nas čaka. Rezultat je dober za navijače, za nas ne. Delamo ene in iste napake, morali jih bomo odpraviti. Dobro je to, da smo dali osem zadetkov, skušali bomo obrniti zadevo v naš prid. Dobili smo, po kar smo prišli in upamo, da bodo v nedeljo tribune polne, da bodo navijači naš šesti igralec in gremo na zmago,” je po tekmi povedal kapetan Žiga Pance.

”Ta zmaga danes je bila psihološko zelo pomembna za nas, bomo pa morali popraviti kar nekaj napak v obrambi. Preveč prostora jim damo, da razvijejo svojo igro. Igrati moramo trdo in zmanjšati napake. Mislim, da smo psihološko v boljši poziciji kot oni,” je povedal Miha Zajc.

 

Serija se nadaljuje v nedeljo, 20. marca, ob 17.30 v Ljubljani.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top