skip to Main Content
Zmaga po kazenskih strelih 4.kolo EBYSL EC Red Bull – HK Olimpija 3:4

 

25 ur po zmagi v Budimpešti so zmajčki gostovali še v Salzburgu. Tudi iz Mozartovega mesta se v Ljubljano vračajo dvignjenih glav. Z uspešnejšim izvajanjem kazenskih strelov so na kolena spravili aktualnega prvaka lige EBYSL.

Prva tretjina je minila ob izenačeni igri. Obe ekipi sta si pripravili nekaj priložnosti. Z vsemi sta uspešno opravila oba vratarja, Karlo Škec in Tilen Spreitzer. Zagrebčan v vratih gostiteljev je moral ploščico iz svoje mreže pobrati prvi. V 16. minuti ga je matiral Aljaž Chvatal. Zeleni so nato obranili power play mladih bikov ter na prvi odmor odšli z minimalno prednostjo.

Salzburžani so v nadaljevanju močno pritisnili. To se jim je obrestovalo tik pred polovico dvoboja. Za izenačenje je poskrbel Elias Wallenta. Po prejetem zadetku so se zmajčki hitro zbrali. Oboji so nato neuspešno do vodstva poizkušali priti ob igralcu več. 6 sekund pred vrnitvijo kaznovanega Jurija Jovana nazaj v igro je prekršek napravil Aljaž Predan. Sodniški met pred domačimi vrati je dobil Luka Ulamec, Andraž Zibelnik pa je razparal domačo mrežo v le štirih sekundah. Zmajčkom je nato ostal še skoraj celoten power play, toda do spremembe izida ni prišlo.
Zadnjo tretjino so uspešneje odprli Ljubljančani. Po 98 sekundah jih je na +2 popeljal Jurij Jovan.Zmajčki so nato dvakrat obranili številčno premoč nasprotnika. V tretje jim to ni več uspelo. Salzburžane je nazaj v igro vrnil Michail Sokolov. V lovu na izenačenje so mladi rdeči biki krenili siloviteje. V 56. minuti jim je točko prinesel David Galassiti.

Srečanje se je nato nadaljevalo v podaljšku. Tudi v dodatnih petih minutah so imeli zeleni, zaradi nepravilne menjave domačih, zadnji dve minuti na ledu igralca več, a dobitnika druge točke nismo dobili. Na koncu se je ta z zmajčki vrnila v Ljubljano. Odločilni kazenski strel za zmago je uspešno izvedelAndraž Zibelnik.

Prihodnjo nedeljo bi zmajčki morali gostovati v St. Pöltnu, a sta se moštvi dogovorili, da bo srečanje na sporedu v prihodnjem mesecu. Naslednja EBYSL-ligaška preizkušnja Olimpijo tako čaka čez dva tedna. 25.9. bodo v Hali Tivoli gostili madžarski Fehervar AV19.

EC Red Bull Salzburg – HK Olimpija 3:4 PS (0:1, 1:1, 2:1, 0:0, 0:1)

Salzburg, Akademie Liefering
Gledalcev: 40
Sodniki: Wallner, Oberhuber, Rinker

Strelci:
0:1 HKO Chvatal (Sever, Ulamec; 16.)
1:1 RBS Wallenta (Galassiti; 30.)
1:2 HKO Zibelnik (Ulamec; 37.)
1:3 HKO Jovan (Erič; 42.)
2:3 RBS Sokolov (Blüml, Galassiti; 52.)/PP1
3:3 RBS Galassiti (Ettwein, Schuster; 56.)
3:4 HKO Zibelnik (65.)/PS

Kazenske minute:
Salzburg: 12 (0, 4, 6, 2)
Olimpija: 16 (2, 2, 12, 0)

Streli na vrata:
Salzburg: 35 (11, 10, 13, 1)
Olimpija: 27 (9, 8, 6, 4)

Obrambe vratarjev:
Škec: 23/27 85,2%
Spreitzer: 32/35 91,4%

Olimpija:
Spreitzer, Oblak; Krašovec, Vuk, Sever, Ulamec, Chvatal; Pušenjak, Zibelnik, Kuhar, Šubic, Klanšek; Cjuha, Erič, Stražišar, Rus J., Jovan; Bogomolec

RZ
foto: RZ

 

Statistične podatke o tekmi si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top