skip to Main Content
Zmaga na zadnji domači tekmi v letu 2017

Na zadnji tekmi v letošnjem letu, ki so jo ljubljanski hokejisti odigrali na domačem ledu, so slavili prepričljivo zmago. S 4:1 so premagali mlado ekipo Red Bull Hockey Juniors iz Salzburga.

V prvi tretjini smo videli izenačeno igro, ki ni postregla z zadetki, čeprav sta imeli obe ekipi nekaj lepih priložnosti. V drugi tretjini je zmaje popeljal v vodstvo Gal Koren z zadetkom v 25. minuti. Koren se je izkazal še z drugim zadetkom na začetku zadnje tretjine, ko je bila Olimpija na ledu z igralcem več. Po dveh golih prednosti so zmaji prevzeli nadzor nad igro, a so se po napaki domačih gostje približali na gol razlike.

Ekipa se je hitro zbrala in za udobnejši rezultat domače ekipe je že v isti minuti poskrbel Andraž Zibelnik, ki je Olimpiji priskrbel udobno prednost dveh golov. Pred koncem tekme so gostje poskusili izenačiti brez vratarja in z igralcem več, kar pa jim ni uspelo. Končni rezultat 4:1 je v zadnji sekund tekme postavil Maks Selan, ki je zadel v prazen gol gostov iz Salzburga. Sicer pa je tekma potekala v duhu fair playa, saj je bilo v celi tekmi le za osem minut kazni, vse v zadnji tretjini.

Gal Koren, strelec dveh golov za domače, je po tekmi povedal: »Mislim, da smo kot ekipa igrali disciplinirano od začetka do konca. Vesel sem, da smo začeli zadevati v polno, da se nam je odprlo in seveda si želimo, da bi šlo tako naprej. Želimo si zmagovati in igrati takšno igro, kot smo jo danes

Da so gostje iz Salzburga težek nasprotnik, ki veliko drsa in igra zelo disciplinirano igro, je vedela cela ekipa in se na to dobro pripravila. »Tudi mi smo danes dokazali, da znamo disciplinirano odigrati. Zdaj imamo dva dni časa za regeneracijo, potem pa nas čaka že nov derbi. Čas bi že bil, da tudi mi zmagamo«, je po tekmi še strnil misli Gal Koren.

Da je mlada ekipa iz Salzburga neugoden nasprotnik, se je strinjal tudi trener Andrej Brodnik. »Vedeli smo, kaj nas čaka. Gre za ekipo, ki je sestavljena iz mladih talentov, ki so izbrani iz tega dela Evrope. Vidi se, da imajo svojo rdečo nit tekme in če nisi ves čas tako mentalno kot fizično pri tekmi, odigraš zbrano, se ti lahko tekma obrne drugače, kot se je nam danes«.

V letošnjem letu igrajo hokejisti Olimpije še eno tekmo, in sicer v soboto gostujejo na Jesenicah pri večnih tekmecih. Naslednja domača tekma pa je v četrtek, 4. januarja 2018, ob 19.15, ko v Tivoliju gostuje KAC II.

 

P.P.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v AHL tekmovanju lahko skozi sezono spremljate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top