skip to Main Content
Zmaga na jubilejnem derbiju ostala doma

V Tivoliju je bil pravi hokejski praznik, ki je v dvorano pod Rožnikom privabil številne ljubitelje hokeja. 500. jubilejni derbi med večnima rivaloma je ponudil vse, kar pritiče dolgoletnemu rivalstvu. Na koncu so slavili zmaji s 4:3.

Foto: Eva Brili Grebenar

Prvi derbi med Olimpijo in Jesenicami je bil odigran 5. novembra 1954 v Beogradu, s 3:1 so ga dobili slednji. V vseh the desetletjih večnega rivalstva sta oba kluba preživljala vzpone in padce, zmage in poraze. Enkrat je bil v vzponu en klub, drugič drugi. Ti derbiji imajo vedno nek poseben draž, so izjemno emocionalni. Oba tenerja – tako ljubljanski Gregor Polončič kot jeseniški Mitja Šivic – sta pred tekmo opozarjala, da je treba ohraniti mirne glave. Polončič in Šivic, nekdanja soigralca pri Olimpiji in dobra prijatelja, sta tako stala na čelu vsak svoje klopi.

Dolgoletni obračuni so spisali mnoge legendarne zgodbe. Zato so na led pred pravim derbijem stopile legende slovenskega hokeja in se razšle neodločeno 3:3. Brez dogovora o rezultatu, kar so pred leti kdaj očitali obema kluboma. Za legende Olimpije so za palice poprijeli tudi Andrej Hebar, Andrej Vidmar, Igor Beribak in Dušan Lepša, ki kar dvakrat zadel v polno.

Zagotovo bo šel tudi tokratni derbi v anale, ponudil je vse – od borbe do pesti, golov, izenačenja in epskega razpleta. Bolje so začeli gostje in povedli v prvi tretjini, ko je bil na strani Ljubljančanom izključen Miha Logar. In po prvi tretjini so domači vodili zaostanek gola. V drugi tretjini so zmaji pokazali drugačen obraz. Najprej je za izenačenje zadel Nik Simšič, nato za vodstvo še Aleš Mušič, a so gostje izenačili.

Foto: Eva Brili Grebenar

V zadnji tretjini so bili uspešnejši gostje, a so zmaji izenačili le 21 sekund pred koncem tekme in spremljali smo podaljške. Tudi tu nismo dobili zmagovalca in odločali so kazenski streli. Tu so bili uspešnejši zmaji, junak tekme pa Mark Čepon, ki je zadel dva kazenska strela.

Olimpija pa je izenačila skupni izid v zmagah na 236, 28 tekem se je končalo z remijem, ko je bil neodločen izid še mogoč.

Kakšen siv las sem zagotovo dobil, danes je bil pravi rezultatski vrtiljak, izenačenje v zadnjih zdihljajih tekme…” je takoj po tekmi komentiral Gregor Polončič. “Čestitam nasprotnikom, pokazali so izredno čvrsto, dobro igro, zelo borbeno. Mislim, da je bila danes športna sreča na naši strani. Čestitam fantom, da so grizli do konca, da so vztrajali, pokazali so, da so iz pravega testa.”

Mark Čepon, ki je zadel kar dva kazenska strela, je povedal, da je bil to pravi derbi. “Bilo je napeto do konca, vsi smo igrali do konca. Navijači so bili odlični, brez njih nam ne bi uspelo.”

Zmaga na derbiju je nekaj edinstvenega, vedeli smo, da bo težko. Borili smo se in na koncu zmagali jubilejni 500.,” pa je povedal Anže Ropret.

Vabljeni tudi na naši naslednji domači tekmi, in sicer v ponedeljek, 28. 10, ob 20.00 v državnem prvenstvu v Tivoliju gostuje HDK Maribor.

V četrtek, 31. 10., ob 17.30 pa v Alpski hokejski ligi v Tivoli prihaja ekipa Fassa Falcons.

 

Zapisala: P.P.

 

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video povzetke s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme veteranov si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek tekme veteranov si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top