skip to Main Content
Zmaga na derbiju ostala v Tivoliju

Večna slovenska hokejska tekmeca Olimpija in Jesenice sta se v Tivoliju pomerila na že petem derbiju v tej sezoni. Slavili so zmaji z 2:0 (0:0, 0:0, 2:0). Oba gola smo videli v zadnjih minutah tekme, Tilen Spreitzer pa je zaklenil mrežo.

Foto: Eva Brili Grebenar

Tokratni derbi je potekal za točke državnega prvenstva, kjer vodijo hokejisti Olimpije.  V sezoni 2020/21 sta se ekipi pomerili tokrat že petič, najprej na prijateljski Mednarodni poletni ligi, polfinalu Pokala Slovenije in v Alpski hokejski ligi.

Na tokratnem obračunu, ki je potekal brez gledalcev, je bilo dolgo neodločeno, oba vratarja sta mreži zanesljivo varovala. V prvi tretjini so imeli gostje celo prednost dveh gledalcev na ledu, a so se zmaji uspešno ubranili. Na obeh straneh smo videli nekaj priložnosti, a strelci so bili neučinkoviti. Tudi po koncu druge tretjine semafor ni kazal zadetkov. In ko je skoraj že kazalo, da bomo v Tivoliju spremljali podaljške, je Gal Koren v 54. minuti premagal vratarja Žana Usa in popeljal zmaje v vodstvo. Jeseničani so proti koncu poskušali izenačiti brez vratarja, kar so domači izkoristili in Anže Ropret je v 59. minuti z zadetkom v prazno mrežo potrdil zmago Olimpije z 2:0. Svoje delo je odlično opravil vratar Tilen Spreitzer, ki je ubranil vseh 23 jeseniških strelov.

Verjel sem v fante, oni so verjeli vase in na koncu smo bili uspešni. Bila je izredno težka tekma. Poznalo se nam je, da smo zadnji dve tekmi izgubili in bili zato v določenem krču. Ponovno so nam odpadle tekme in na derbi smo prišli neposredno s treningov, derbiji pa vemo, da so zelo posebne tekme. To je bila trdo prigarana zmaga,” je po tekmi povedal trener Gregor Polončič.

Strelec zmagovitega zadetka Gal Koren je po tekmi povedal: ”Borili smo se od začetka do konca in si ta dva gola resnično zaslužili. Oba vratarja na obeh straneh sta bila odlična. Vedno je poseben trenutek odločiti tekmo, še posebej pa derbi.

Naslednji večni derbi bo na Jesenicah 2. januarja. Prednost domačega ledu v finalnih obračunih pa so si zagotovili zmaji.

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top