skip to Main Content
Zeleno-beli prepričljivo slavili na domačem ledu

V Tivoliju so tokrat gostovali hokejisti iz Bregenzerwalda, zmaji pa so si priborili tri točke in šesto zmago v AHL s 5:1 (1:1, 2:0, 2:0).

Začetek je bil obetaven, igra se je hitro razživela predvsem pred vrati gostov in dobrih 800 gledalcev se je že v 9. minuti lahko razveselilo vodstva domače ekipe. V polno je zadel Žan Jezovšek. A vodstvo je bilo kratkotrajno, saj so gostje že dve minuti kasneje izenačili. Prva tretjina se je tako končala neodločeno.

Žan Us, ki je tokrat branil ljubljanska vrata, v nadaljevanju tekme ni imel posebnega dela. V drugi tretjini je zmaje v vodstvo popeljal Gregor Koblar v 25. minuti za 2:1, ob koncu tretjine pa je svoj drugi gol na tekmi dosegel še Žan Jezovšek (40. minuta).

Tudi v zadnji tretjini so zeleno-beli narekovali tempo igre in kronali premoč še z zadetkoma Davida Planka (46. minuta) z igralcem več na ledu in Janeza Orehka v 51. minuti, ki je za končni rezultat 5:1 kaznoval napako gostov pred svojimi vrati.

»V premoru od zadnje tekme v AHL smo se spočili, ritem tekmovanja pa smo obdržali s tekmo v državnem prvenstvu. Če bomo tako nadaljevali z igro, bodo tudi rezultati prišli sami od sebe,« je po tekmi povedal Žan Jezovšek, ki ga je na glavi krasila čelada »igralca tekme«. »Današnjih golov ne bi mogel doseči brez mojih soigralcev, velika zahvala gre tudi njim. V ligi je veliko dobrih ekip in boriti se bomo morali do konca

Z zmago je bil zadovoljen tudi trener Jure Vnuk, ki je povedal, da so z ekipo desetdnevni premor v ligi izkoristili za trening. »Morda smo bili zato danes malo utrujeni, saj smo kar konkretno trenirali. Začeli smo zelo dobro, ena napaka nas je malo zaustavila, a se nismo pustili zmesti in nadaljevali dobro za zmago.«

Kapetan Aleš Mušič pa je po tekmi le še dodal, da je vesel, da se je danes odprlo drugemu napadu. »Veliko smo streljali, a vsak strel tudi ne najde poti v mrežo. Celotna ekipa je super in se že oziramo proti naslednjim tekmam.«

Goli: Jezovšek 9., 40., Koblar 25., Planko 46., Orehek 51.; Järvinen 11.

Razmerje strelov:49:14

HKSŽ Olimpija s tekmami nadaljuje v torek v Celju in v sredo v Celovcu. Naslednja domača tekma je v soboto, 20. oktobra, ob 17.30 z ekipo MS Asiago.

 

Zapisala: P.P.

 

Video posnetke s tekem si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogralerije s tekem si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistike s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top