skip to Main Content
Zeleno-beli finale začeli s porazom

Začetek finalne serije se za zmaje ni začel po načrtih, s 3:0 so bili boljši hokejisti Pustertala.

Naši hokejisti so se kot prva slovenska ekipa uvrstili v finale Alpske hokejske lige, kar je izjemno, saj gre za komaj drugo sezono v članski konkurenci. Po tem ko so v četrtfinali premagali ekipo Rittner Buam in v polfinalu pometli z ekipo Lustenau, so njihovi nasprotniki hokejisti Pustertala. Ti so bili po rednem delu edino moštvo, ki je bilo na lestvici pred zmaji. Pustertal je tudi edina ekipa, ki je Olimpiji v letošnji sezoni ni uspelo premagat. V Ljubljani je januarja že dišalo po zmagi, a so na koncu slavili Južno Tirolci po streljanju kazenskih strelov.  Tudi tokrat zeleno-belim ni uspelo premagati italijanske ekipe, ki že celo sezono igra izredno discipliniran hokej.

Prva tretjina je bila precej izenačena, a gledalci niso videli prav dosti strelov na gol, vse pa sta zaustavila vratarja. V drugi tretjini so domači hitro povedli z igralcem več na ledu, ko je bil izključen Luka Zorko. Tudi drugi gol je sledil v drugi tretjini, le hip zatem, ko je kazen  zaradi prevelikega števila igralcev na ledu odslužil Gal Koren. V zadnji tretjini so zmaji lovili izenačenje, na koncu poskusili tudi brez vratarja, kar so izkoristili domači in postavili končni rezultat 3:0 s strelom v prazen gol.

Po tekmi je trener Jure Vnuk povedal: ”Ne želimo se izgovarjati, a sojenje zagotovo ni bilo na nivoju. Igra je bila očitno prehitra za sodnike, ki danes niso bili dorasli svoji nalogi, s tem se je strinjal tudi nadzornik tekme. Oba gola smo dobili iz gre z igralcem manj, kar je spremenilo potek igre. A časa zdaj nazaj ne moremo odvrteti in spremeniti stvari. Jutri je nova tekma in čaka nas trda in naporna serija.

Zmaji drugo finalno temo igralo že jutri, prav tako v Brunicu. Prva domača tekma je v nedeljo, 14. aprila, ob 17.30.

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Zapisala: P.P.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top