skip to Main Content
Zeleni Malčki v Celju malce prekratki za zmago

Sobota 14.1 je prinesla nov krog državnega prvenstva v selekciji U-12. Ljubljanski Malčki, ki igrajo v dresih Celja so tokrat v Celju pričakali ekipo HDK Maribor.

Ekipi sta v letošnjem prvenstvu zelo izenačeni. Borita se za 9.mesto v rednem delu prvenstva, ki bi ekipi prinesel malce lažje izhodišče za končnico. Ekipi sta se letos enkrat že pomerili in pred meseci so bili v Mariboru boljši domačini z rezultatom 6:4.

Avtor: Žiga Lesar

Pričakovali smo torej izenačeno ter borbeno tekmo in to smo tudi dobili. Prvi so v tekmi povedli Mariborčani. Še pred koncem tretjine so domači izid uspeli izenačiti.

V drugi tretjini so v vodstvo ponovno prišli gostje. Borbena igra pa je v nadaljevanju domače ponovno vrnila v tekmo z izenačenjem.

Triler se je nadaljeval in ponovno so bili še pred koncem tretjine v vodstvu gostje. Domačini se niso predali in v prvem delu 3.tretjine smo zopet gledali izenačeno igro.

Na tej točki pa so domačim počasi pohajale moči. Kratka klop ter igranje v zadnji tretjini s premajhnim številom igralcev je prinesla svoj davek in gostje so zopet prešli v vodstvo dobrih 5 minut pred koncem tekme. Za novo, v tej tekmi že četrto izenačenje preprosto ni bilo več moči. Upe domačih so gostje dokončno pokopali nekaj minut pred koncem, ko so povedli s 5:3.

Avtor: Žiga Lesar

Poraz Celjane zaenkrat oddaljuje od končnega 9.mesta razpredelnice po rednem delu. Vendar je tekem vseeno preostalo še nekaj in vrstni red se lahko še spremeni. Res pa je, da bi morali Celjani do konca zbrati 7 točk več kot Mariborčani. Priložnosti za nove točke bodo še na voljo, saj Celjani v nadaljevanju igrajo še z ekipo Slavije in HDD Bleda, ki so jih v letošnjem prvenstvu že premagali. Bo pa potrebno poleg dobrih iger in vtisov pričeti vnovčevati priložnosti za nabiranje točk. Kakorkoli že, končno razvrstitev v prvenstvu v drugi polovici lestvice daje razigravanje v končnici, tako da zdajšnje tekme niti niso nujno odločujoče.

Zeleni Malčki so tudi danes prikazali borbeno igro. Minute, ki so jih imeli na voljo so dobro izkoristili in pridobljene so dragocene nove izkušnje.

Danes so se v dresih Celja predstavili naslednji Ljubljanski Malčki:

  • Bor Ebner (vratar)
  • Tom Smolnikar
  • Ian Petronijevič Lepša
  • Jernej Cerjak
  • Lev Lesar
  • Alex Sedej Šebenik

Čestitke Malčkov ter ostalim igralcem Celja in Maribora za borbeno in zanimivo tekmo.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top