skip to Main Content
Že v uvodu sezone težka tekma za selekcijo U-17

V soboto se je pričeli tudi tekmovanje v selekcijah U-17. Naše zmaje je že takoj čakala pot na gostovanje. Na vrsti je bila tekma v Celovcu.

Že iz prejšnjih sezon smo navajeni, da so tekme z ekipo KAC v različnih selekcijah praviloma zelo zanimive, trde in polne napetosti. In tudi tokrat ni bilo nič drugače.

V začetku tekme so rahlo pobudo prevzeli domači igralci. Zmaji so v tekmo vstopili bolj previdno. Proti koncu prvega dela igre so se sicer postopoma prebudili tudi naši igralci, a domačini so izkoristili začetni “zalet” in v 16. minuti se je mreža zmajev prvič zatresla. 1:0 je bil tudi končni rezultat prve tretjine.

V drugi tretjini so naši igralci nadaljevali s stopnjevanjem igre. To je naše igralce pripeljalo do izenačenja. V 30. minuti je po podaji Jana Petelinkarja zadel Nik Sečen. Pobuda naših se je nadaljevala tudi po izenačujočem zadetku, a druga tretjina novih zadetkov ni prinesla in ekipi sta v zadnji del tekme vstopili z rezultatom 1:1. Dobro se je odrezal tudi naš vratal Lan Kavčič, ki je ubranil kar nekaj nevarnih strelov.

V zadnji tretjini se je borbenost in želja obeh ekip še stopnjevala. Hkrati pa so tudi sodniki dvignili svoj kriterij in kar naenkrat so pričele “deževati” izključitve. In ravno te izključitve so našim igralcem postopoma spodnesle zalet. Naši igralci so morali kar nekajkrat ubraniti igro z igralcem manj. Nekaj časa jim je to uspevalo, v 59. minuti pa ni šlo več. Domači so zadeli in dobro minuto pred koncem tekme je bil rezultat 2:1. Naši so sicer poizkušali rezultat še izenačiti, a sledilo je še nekaj izključitev in moči ter časa za preobrat ni bilo. Tekma se je končala z zmago domačih 2:1.

Po tekmi je bil sicer z nekaj grenkega okusa zadovoljen tudi trener Ildar Rahmatullin: “Tekmo smo sicer izgubili, a nismo igrali slabo. V začetku smo bili sicer malce peveč previdni, nato pa nam je steklo. Izključitve so nam onemogočile, da razvijemo tempo, ki smo si ga želeli. A če bomo igrali tako tudi v nadaljevanju se nam ni za bati.“.

Na preostalih tekmah je Bled premagal Triglav s 5:3, Jeseničani so bili s 5:1 boljši od Maribora, ekipa VSV je bila kar s 23:1 boljša od Celja, Slavija pa je bila kar z 10:0 boljša od ekipe Zagreb. So pa Založani eno tekmo odigrali že med tednom. S 4:2 so premagali Maribor.

Prvenstvo se za selekcije U-17 nadaljuje že v torek. Tokar bo tekma v Tivoliju. V goste prihaja ekipa EC VSV.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji kadetov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top