skip to Main Content
Združena Ljubljanska ekipa je dobro nastopila na prvem turnirju EBYSL U-20 tekmovanja

Ta vikend je bil na sporedu 1. turnir v letošnjem mednarodnem tekmovanju EBYSL U-20. Spomnimo, da ekipa Olimpije kar nekaj sezon v tem tekmovanju ni nastopila, v letošnji sezoni pa v njega ponovno vstopa z združeno ekipo “Team Ljubljana”. V tej združeni ekipi nastopa 10 igralcev ekipe HK Slavija Junior ter 10 igralcev ekipe HK SŽ Olimpije.

T.i. mladinska EBEL liga se v letošnji sezoni predstavlja v novi obliki, kjer ekipe ne nastopajo več po ligaškem sistemu, ampak po sistemu turnirjev. Podrobneje smo o novem sistemu in letošnjem tekmovanju poročali v novici, ki si jo lahko preberete na tej povezavi.

Od petka do nedelje se je torej v Salzburgu odigraval turnir na katerem se je ekipa Team Ljubljana spopadla s 3 avstrijskimi tekmeci. Najprej je bil na vrsti VSV.  Avstrijski igralci so povedli že v 2. minuti, a nato se je izkazalo, da so Ljubljančani vseeno boljši nasprotnik na ledu. Postopoma so prevzeli pobudo in že po prvi tretjini je bil izid izenačen na 1:1. Pobuda naših se je nadaljevala tudi v drugi tretjini, ko so naši zmaji v zadnjih minutah z dvema hitrima zadetkama povedli s 3:1. A tekma še ni bila odločena. Ekipa VSV je pritisnila v zadnji tretjini. Izid so avstrijski sovrstniki uspeli znižati, več kot to pa niso zmogli in zmaji so se veselili prve zmage.

Naslednji dan je sledila tekma z Innsbruckom. Tudi ta tekma se je pokazala kot zelo izenačena in težka. Tako kot na prvi tekmi so tudi tukaj prvi povedli avstrijci. Ti so svoje vodstvo v drugi tretjini povišali že na 2:0. Tu pa se je začel “lov” naše ekipe za rezultatom. Tekom tretjine so ljubljančani znižali na 2:1, a pred koncem druge tretjine je bil izid že povišan na 3:1. Našim je izid uspelo izenačiti v 46. minuti. V 53. minuti so naši igralci zopet zaostajali in kazalo je že, da se bo ta tekma vseeno iztekla brez naših točk. A v 58. minuti je sledilo izenačenje. Izenačujoč zadetek je dosegel J.Černe, ki je tako v tej tretjini dosegel že svoj tretji zadetek. Ekipi sta tako vstopili v podaljšek, ki pa ni trajal dolgo. Že v 10. sekundi so naši zadeli in zmaga po podaljšku je pripadla našim.

Tretji dan je sledila tekma z domačo ekipo Red Bull. In tudi ta tekma je bila izenačena. Tokrat so prvi povedli naši igralci. Igralci Salzburga so si sicer v igri pristreljali več strelov na vrata kot naši mladi zmaji, a naše vodstvo je držalo vse do 52. minute. Takrat pa se je zalomilo. Sledila sta dva hitra zadetka in preobrat. V zadnjih minutah so nato naši igralci na polno pritisnili na nasprotnikova vrata, a do spremembe rezultata ni prišlo. Kar nekajkrat je bilo vroče pred vrati Salzburga, veliko dela pa so imeli tudi sodniki, ki so morali ob vsaki prekinitvi miriti razgrete glave. Na koncu je ostalo pri vodstvu Salzburga in naši igralci so se morali na turnirju zadovoljiti s polovičnim izkupičkom.

Ekipa Team Ljubljana je torej na 3 tekmah osvojila 5 točk. To jo trenutno uvršča na 3 mesto v skupini INT. Na prvih dveh mestih sta ekipi MAC Budapest in Sapa Fehervar, ki sta na turnirju prikazali zelo dobre igre. S tremi zanesljivimi zmagami so se pokazale kot neustavljive.

Naše zmaje nov turnir čaka v oktobru.

Po turnirju je bil s prikazanim zadovoljen tudi trener Ildar Rahmatullin: “Turnir je bil zelo kvaliteten. Takšne tekme so za nas dobrodošle, saj lahko iz prve roke ugotovimo kje stojimo v primerjavi s sovrstniki in kaj moramo še spremeniti. Z rezultati sem zadovoljen. Škoda sicer za zadnjo tekmo z domačini, a so nas roko na srce nadrsali, tako da rezultat ni bil nezaslužen.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Vse podrobnosti dogajanja, statistike, tekem in tekmovajna EBYSL U-20 v letošnji sezoni si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top