skip to Main Content
Zapis s prvega dne turnirja v Kromerižu

Tako kot vsa zadnja leta, se HK Olimpija tudi letos udeležuje Božičnega turnirja na Češkem v Kromerižu. Gre za zelo dobro organiziran turnir, ki je zelo koristen tudi zaradi načina tekmovanja. Na razporedu so namreč tekme na celotno igrišče za ekipo U-10 (torej zadnji letnik pred prehodom v klasično U-12 ekipo). Turnir tako predstavlja idealno izhodišče za igralce selekcije Malčkov, da si pred prihodom v selekcijo Mlajših dečkov pridobijo prepotrebne izkušnje. Na drugi strani pa tudi ostali mlajši letniki igrajo turnir na 1/3 igrišča z dolgimi tekmami (3 tretjine po 15 minut). Igralci se torej v 3 dneh turnirja naigrajo hokeja, si pridobijo zelo koristne izkušnje, hkrati pa lahko klub na turnir odpelje različne generacije, kar je za ekipni duh posebnega pomena.

Ekipa igralcev letos sestavlja 29 fantov ter 1 dekle in trenerja Jure Vnuk in Andraž Praprotnik sta imela na voljo dober in širok izbor igralcev za različne kombinacije ekip.

Prvi dan “hokejskih počitnic” je minil v potovanju z avtobusom v oddaljen Kromeriž. Igralci so se med potovanjem prijetno zabavali in kljub več-urni vožnji prav nikomur ni bilo dolgčas. Po prispetju v Kromeriž je sledila večerja v dvorani, kjer so se lahko otroci tudi spoznali z dvorano in okoljem.

Tekme so se pričele odvijati naslednji dan. Prvi dan turnirja so bile na sporedu tako tekme za selekcijo U-10 na celotno igrišče, kot tekme selekcij U-9 na manjše igrišče. HK Olimpija na turnirju nastopa s 3 ekipami (1 ekipa U-10 in 2 ekipi U-9). Vsaka ekipa je imela na razporedu 2 tekmi. Po razburljivih bojih je vsaka ekipa po eno tekmo zmagala in po eno izgubila. Turnir je delno tudi tekmovalne narave, tako da na nek način velja omeniti tudi rezultate. Več o rezultatih, razporedu na lestvici in sistemu tekmovanja bomo tako poročali po drugem dnevu turnirja.

Avtor: Lidija Bole

Za prvi dan pa so bile pomembne predvsem izkušnje, ki so jih igralci pridobili s stikom s tujimi (Češkimi) igralci s katerimi se ponavadi med sezono ne srečamo. Tako smo lahko videli, da po hokejskem znanju v teh selekcijah ne zaostajamo. So pa češki igralci v splošnem vidno boljši drsalci od Ljubljanskih, kar so igralci spoznali tudi sami in si tako že na turnirju zadali “domačo nalogo”, da predvsem to popravijo v nadaljevanju treningov. Hkrati pa so naši igralci nadigrali domače igralce v borbenosti in srčnosti do igre, ki jim je zares ne manjka.

Po napornem dnevu je sledil zaslužen počitek in priprava na nov dan turnirja, o čemer pa bomo poročali jutri…. Čestitke vsem fantom in dekletu za res dobre in borbene igre. Oba trenerja sta bila s prikazanim vidno zadovoljna, predvsem pa sta bila zadovoljna z izkušnjami, ki so si jih vsi tekmovalci pridobili že prvi dan.

Zapisal: Vladimir Ban

Fotogalerijo prvega dne za ekipo U-10 si lahko ogledate na tej povezavi
Fotogalerijo prvega dne za ekipo U-9A si lahko ogledate na tej povezavi
Fotogalerijo prvega dne za ekipo U-9B si lahko ogledate na tej povezavi

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top