skip to Main Content
Zapis s 1.dneva Maribor Cup Turnirja za selekcije U-8 in U-10

Sobota 8.4 je prinesla prvi dan zaključnega turnirja sezone se selekciji U-8 in U-10.

V Mariboru je namreč potekal tradicionalni turnir Maribor Cup. Na turnirju se je zbralo ogromno število ekip in igralcev – 16 ekip v kategoriji U-8 ter 21 ekip v kategoriji U-10. HK Olimpija je na turnirju nastopala z eno ekipo U-8 ter 2 ekipama U-10. Ekipe so prišle iz Italije, Avstrija, Hrvaške in seveda Slovenije.

Glede na število otrok, staršev in ostalih ljubiteljev hokeja ter glede na število odigranih tekem je organizacija turnirja potekala odlično. Takoj ob prihodu na prizorišče smo ugotovili, da se slačilnice nahajajo v sosednji dvorani, a to je bilo tudi razumljivo. In izkazalo se je, da igralce ni prav nič motilo, da so se za tekmo pripravili v sosednji dvorani, nato pa so se ob močnem spomladanskem soncu v polni hokejski opremi odpravili v hokejsko dvorano. Na trenutke so v tem prav uživali.

Turnir hkrati tudi predstavlja zaključek sezone za vse igralce in je kot tak nekakšna nagrada za celoletno garanje in potenje na treningih. Za igralce letnika 2007 je to zadnji turnir v njihovih mladih karierah na malem igrišču. Za igralce letnika 2009 pa je to zadnji turnir v kategoriji U-8.

Avtor: Uroš Cerjak

Tako kot smo že navajeni na turnirjih teh kategorijah, je bistveno bolj kot rezultat pomembno druženje, uživanje in učenje na ledu. Na treningih igralci pridobivajo hokejsko znanje, na turnirjih pa hokejske izkušnje. Vseeno pa smo ta zaključni turnir spremljali tudi z rezultati.

Prvi dan je potekal v luči dvobojev v predtekmovalnih skupinah.

Prvi so na led stopili igralci v kategoriji U-8. V njihovi predtekmovalni skupini so bile še ekipe HK Partizan, HD Mladi Jesenice ter Graz. Že takoj je bila na sporedu tekma z Beograjčani. Tekma se je končala z rezultatom 2:2. V nadaljevanju pa so bili Zmaji nato boljši od sovrstnikov iz Graza z rezultatom 4:0, ter od sovrstnikov iz Jesenic z rezultatom 2:0. Razplet tekem je na koncu ponudil zanimivo situacijo. Namreč tudi igralci Partizana so bili s podobnimi rezultati boljši od ostalih dveh ekip in na koncu sta na vrhu lestvice s popolnoma enakim izkupičkov (5 točk in razliko v golih 6:2) obstali ekipi Partizana in Olimpije. Zmagovalca skupine je tako odločil žreb. Žal je bila športna sreča bolj naklonjena Beograjčanom, ki so se tako veselili 1.mesta v skupini. Igralci Olimpije pa so zasedli 2.mesto v skupini in se bodo v drugem dnevu turnirja pomeriti z ostalimi drugo-uvrščenimi ekipami po skupinah za mesta od 5. do 8.. Ekipo je vodil trener Andraž Praprotnik.

Avtor: Alenka Kuhar

Naslednji so na led stopili igralci ekipe U-10A. Strokovno vodstvo je določilo, da bomo v ekipi U-10A nastopili z najmočnejšo postavo in to se je videlo tudi na ledu. Ekipa je najprej s 14:0 premagala ekipo Noelv-B, nato s 3:2 ekipo Naosta Gladiators. Sledili pa sta še dve zmagi in sicer z 10:1 proti ekipi Crvene Zvezde in 15:0 proti domačinom – ekipi Maribora. S tem so igralci ekipe U-10A zasluženo osvojili prvo mesto v skupini in se bodo v drugem dnevu pomerili z ostalimi zmagovalci skupin za mesta od 1. do 4. Ekipo je vodil trener Jure Vnuk.

Avtor: Uroš Cerjak

Vmes pa so na led stopili še igralci ekipe U-10B. Ekipa je bila sestavljena predvsem z igralci letnika 2008, ki so tako ponovno nabirali izkušnje s sovrstniki, ki so bili marsikdaj večji in starejši. A to jih ni prestrašilo in hrabro so se podili po ledu. Njihove tekme so bile rezultatsko še najbolj razburljive. Najprej so se pomerili z ekipo FTC Ferencvaros. Po dobri igri tekom večjega dela tekme je bil rezultat še vedno 0:0. Nato pa so sledili slabši trenutki in sovrstniki z Madžarske so povedli z 2:0. A mlade Zmaje to ni zmedlo in grizli so naprej in v zadnjih minutah so uspeli izid izenačiti. Sledila je tekma z ekipo Pieve di Cadore, ki so jo Zmaji prav tako po tesni in razburljivi borbi dobili z rezultatom 1:0. Po daljšem premoru je nato sledil dvoboj z najboljšo ekipo iz skupine – ekipo Okanagan. Zmaji so hrabro stopili na led. Pri izidu 2:1 so celo zastreljali kazenski strel, na koncu pa so morali priznati premoč višjim in močnejšim igralcem Okanagana, ki so zmagali s 4:1. Za zaključek pa je sledila še tekma s Celjem. Po dobrem začetku, ko so igralci Olimpije vodili že s 4:0, je koncentracija padla in igralci v rumenih dresih so izid izenačili. Do konca smo nato videli izenačen dvoboj, ki se je končal z rezultatom 7:7. Po 4 močnih in razburljivih tekmah, so tako igralci Olimpije osvojili 4 točke (1 zmaga, 2 neodločena rezultata in 1 poraz), kar pa je na koncu zadostovalo za 2.mesto v skupini. Ekipa se bo tako v drugem dnevu, skupaj z ostalimi drugo-uvrščenimi ekipami potegovala za mesta od 5. do 8. Ekipo je vodil trener Rok Prusnik.

Po napornem in prelepem sončnem dnevu so na koncu igralci že kar malce omagali in prijetno utrujeni odšli na zaslužen počitek. Že jutri v nedeljo jih čaka nov dan, poln drsanja, pol uživanja na ledu in poln borbe.

Igralci si za prikazano borbo in igre vsekakor zaslužijo vse čestitke. Bravo ekipa, bravo trenerji. Jutri pa nov dan in novo uživanje.

Nastopajoči igralci po selekcijah:

Zapisal: Vladimir Ban

Fotogalerijo ekipe U-10A si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo ekipe U-10B si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo ekipe U-8 si lahko ogledate na tej povezavi.

Rezultate in razpored tekem s turnirja lahko spremljate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top