skip to Main Content
Zaostale tekme ekipam Olimpije niso prinesle novih točk

Za selekcije U-12 teden ni minil zgolj v znamenju treningov, saj je bilo na sporedu kar nekaj zaostalit tekem. Svoji tekmi državnega prvenstva sta odigrali tudi obe ekipi Olimpije.

Zeleni so se odpravili na pomembno in težko gostovanje v Zagreb k ekipi KHL Mladost, Beli pa so doma gostili drugo ekipo iz Zagreba in sicer KHL Medveščak.

Avtor: Nenad Stojanović

Zeleni so v Zagrebu dobro začeli tekmo in so prvi povedli z 1:0. Nekaj časa je izgledalo celo, da bo to tudi končni rezultat prve tretjine, a domači igralci se s tem niso strinjali in so v zadnjih minutah tega dela igre z dvema hitrima zadetkoma izid preobrnili. Tretjina se je tako končala z rezultatom 2:1 za domače.

Tudi druga tretjina je bila zelo izenačena in tudi v drugi tretjini so bili uspešnejši domači igralci. Z edinim zadetkom domačih sta se ekipi na zadnji odmor odpravili pri rezultatu 3:1.

V zadnji tretjini pa so Zmaji vseeno malce bolj pritisnili na vrata domačih. Rezultat je bil zadetek, ki je vodstvo domačih znižal na 3:2, a to je bil žal tudi edini zadetek v zadnji tretjini. Zmaga je tako ostala v Zagrebu. Ekipa KHL Mladost s to zmago sicer še ni prevzela vodstva na prvenstveni lestvici po tekmi, se je pa po točkah izenačila z Ljubljančani in sebe postavila v vlogo favorita za osvojitev prvega mesta po rednem delu, saj je imela po tekmi v primerjavi z ekipo Olimpije odigrano eno tekmo manj.

Na drugi strani so že dan prej na led stopili igralci ekipe Olimpije Beli. Nasproti je stala ekipa KHL Medveščak, ki je nedolgo nazaj v Zagrebu slavila z rezultatom 11:1 in tudi tokrat smo za Bele pričakovali težjo tekmo. Že po prvi tretjini je bil rezultat za goste 4:0. Igralci Belih so sicer nastopili borbeno, a proti boljšim gostom veliko priložnosti za uspeh niso imeli. Prednost se je stopnjevala tudi v drugi tretjini, ko je ta narasla že na 9:0. V zadnji tretjini pa so vseeno domači igralci pokazali še najbolj odločno igro. Ta se je vsaj v določenem delu igralnega časa preselila v srednjo tretjino oz. pred vrata gostov. Obramba je bila s tem bistveno lažja in gostje v zadnji tretjini niso dosegli novega zadetka. Žal pa so bili neuspešni tudi vsi poizkusi Ljubljančanov, tako da je izid 9:0 iz druge tretjine obveljal tudi kot končni rezultat tekme.

Avtor: Aleš Modic

Pri ostalih tekmah tekom tedna je ekipa KHL Zagreb z 1:0 premagala Crveno Zvezdo. KHL Mladost je še pred tekmo z Olimpijo z 11:1 premagala KHL Medveščak, hkrati pa je dan po tekmi z Olimpijo po izenačenih 2/3 tekme v Zagrebu z 9:6 premagala ekipo HK Triglav. Dodatno pa je ekipa HKMK Bled A premagala ekipo HDD Bled z 18:6. Nekaj dodatnih zaostalih tekem pa sledi še v naslednjih dneh.

Redni del državnega prvenstva gre počasi k koncu in vedno bolj pogosti so pogledi na prvenstveno lestvico. Lestvica na dan 25.1 je vidna spodaj. Ekipe morajo v rednem delu odigrati 26 tekem, tako da končni vrstni red seveda še ni določen. Prvih 6 mest vodi neposredno v četrtfinale končnice državnega prvenstva.

Sicer pa ekipi Olimpije prvenstvo nadaljujeta v soboto z rednimi tekmami. Ekipa Zeleni doma gosti ekipo HKMK Bled B, ekipa Beli pa se odpravlja na Jesenice. Dodatno pa v nedeljo ekipa Zeleni nastopi še enkrat in sicer v zaostali tekmi doma gosti še ekipo KHL Zagreb.

 

Fotogalerijo s tekme HK Olimpija Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme HK Olimpija Beli si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe HK Olimpija Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe HK Olimpija Beli si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v Državnem prvenstvu U-12 lahko spremljate na tej povezavi (uporabniki mobilnih telefonov lahko uporabljajo to povezavo).

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top