skip to Main Content
Zaostala tekma na Jesenicah mladincem ni prinesla uspeha

V torek 22. januarja je bila na sporedu zaostala tekma selekcij mladincev med večnima tekmecema in rivaloma ekipo Olimpije ter ekipo Jesenic. Pred dnevi sta se ti dve ekipi že srečali v Tivoliju, tokrat pa je bila tekma na Jesenicah.

Ekipa Jesenic se je v dosedanjem poteku sezone pokazala kot malce boljša ekipa. Obe medsebojni tekmi sta bili sicer dokaj izenačeni in zanimivi, a na obeh so na koncu slavili Jeseničani. Tudi na lestvici ekipa Jesenic stoji bistveno bolje, saj trenutno zaseda celo prvo mesto (ekipa Olimpije pa se nahaja na 5. mestu). Vloga favorita je tako pred tekmo neizbežno pripadala domačim.

Res pa je, da je vlogo favorita vedno potrebno dokazati tudi na ledu in zmaji se v naprej niso predali. Začetek tekme je bil za igralce Olimpije idealen. Že v 3. minuti je za prvo vodstvo zadel Blaž Stipanič (podala sta Mark Sojer in Žiga Mehle). A domači so rezultat hitro izenačili, nato pa tudi spreobrnili. V prvi tretjini so kar 4-krat premagali ljubljanskega vratarja in vodstvo s 4:1 po prvem delu igre je bilo zelo visoko.

Hokejsko tekmo zelo težko že po prvi tretjini označimo kot odločeno. A domača ekipa je v 24. minuti vodila že s 5:1. Žarek upanja je nato prišel v 27. minuti, ko so zmaji zadeli v igri z igralcem manj. Podal je Gašper Šubic, zadel pa Gregor Žeželj. A še v isti kazni so nato zadeli še domači in pri 6:2 je bilo že nekako jasno, da bo danes preobrat zelo težko dosegljiv. Zmaji so sicer v drugi tretjini še enkrat zadeli (strelec je bil Lan Matija Jan, podajalca pa sta bila Gregor Žeželj in Miha Žitko). To je bil zadetek v igri z dvema igralcema več na ledu. Če bi poleg znižanja na 6:3 v tem sklopu kazni zmaji morebiti zadeli še enkrat bi lahko ponovno upali na bolj izenačeno tekmo, a temu ni bilo tako in prevlada domače ekipe se je nadaljevala. Druga tretjina se je končala z rezultatom 7:3.

V zadnji tretjini smo videli še kar nekaj akcije, borbe, duelov in tudi zadetkov. Za zmaje je bil v 44. minuti ponovno uspešen Lan Matija Jan (tokrat sta bila podajalca Blaž Stipanič in Nik Pratneker Hatič), a kot rečeno je bila tekma bržkone odločena že v drugi tretjini, tako da tistega tekmovalnega in napetega naboja v tej tretjini ni bilo več. Končni rezultat tekme je bil 9:4 za domačo ekipo.

S to zmago so se Jeseničani še bolj utrdili na prvem mestu prvenstvene lestvice, Olimpija pa ostaja na 5. mestu. Sicer je do konca rednega dela prvenstva še kar nekaj tekem (zmaji jih morajo na primer odigrati še 9), a časa za preboj proti vrhu v rednem delu prvenstva počasi zmanjkuje. Gledano iz stališča trenutnega stanja ter željenega boljšega izhodiščnega položaja v končnici, bi bilo 3. mesto za izhodišče v končnici skorajda idealno. Za 3. mestom zmaji sicer zaostajajo 7 točk, a imajo v primerjavi z ekipo Crvene Zvezde (ki zaseda 3. mesto) dve tekmi manj odigrani, hkrati pa Olimpijo in Crveno Zvezdo čakajo še vsi štirje medsebojni dvoboji. 3.mesto je tako še povsem dosegljivo, a zmaji bodo morali v prihajajočih tekmah pokazati boljši obraz. Prva takšna priložnost bo že to nedeljo, ko je na sporedu tekma s trenutno zadnje uvrščeno ekipo Triglav. Tekma bo v Tivoliju.

 

Fotografija s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top