skip to Main Content
Založani v tekmovanju EBYSL, tudi s pomočjo Zmajev, uspešni že drugič zapored

Nedelja 26.11. je prinesla nov krog v tekmovanju EBYSL.

Kot smo poročali pred dnevi, se je v teh dneh ekipi HK Slavije Junior, ki tekmuje v tekmovanju EBYSL, pridružilo tudi nekaj Zmajev. Igralci Olimpije, po dogovoru o trajnostnem razvoju hokeja v Ljubljani, namreč občasno (kolikor jim to pač dovoljuje urnik tekmovanj v drugih ligah) sodelujejo v Zaloški ekipi.

Redni del tekmovanje EBYSL prehaja v zaključno fazo in ekipa HK Slavija Junior lovi še zadnji vlak, da bi morebiti ujela 3.mesto v predtekmovalni skupini (ki že zagotavlja sodelovanje v končnici) ali pa bi si vsaj priborila čim boljše izhodišče za drugi del rednega dela, kjer se bodo ekipe, ki 3.mesta v obeh predtekmovalnih skupinah niso dosegle pomerile še med seboj za preostali dve mesti za končnico.

Tokrat so se Založani odpravili na Madžarsko k ekipi UTE Budapest. Od Zmajev so sodelovali:

  • Lovro Lapornik
  • Andraž Zibelnik
  • Mark Sever
  • Filip Kuhar
  • Luka Ulamec

Ekipa UTE Budapest se nahaja v drugi predtekmovalni skupini, kjer prav tako išče priključek do 3.mesta. Pričakovali smo težko tekmo in točno to se je tudi zgodilo.

V prvi tretjini so bili boljši nasprotnik Založani. Večkrat so streljali na vrata nasprotnikov in posledica sta bila dva zadetka. V 8.minuti je po podaji Andraža Zibelnika in Luke Ulamca zadel Mark Sever. Končni rezultat prve tretjine pa je v 17.minuti, po podaji Martina Ferleta in Marka Severja, z zadetkom postavil Sergej Čurčič.

Druga tretjina je občutno pripadla domačim hokejistom, ki so kar s 13:3 nastreljali goste, a Luka Sotlar je ubranil vse strele (na celotni tekmi je ubranil 97,5% vseh strelov) in rezultat je bil kljub nadmoči domačih na koncu druge tretjine še vedno 2:0.

Premoč domačih se je nadaljevala tudi v zadnji tretjini. A zadetek so dosegli šele v 54.minuti in šele po tem, ko so imeli na ledu dva igralca več. Vendar se Založani niso pustili zmesti. V začetku 57.minute je pritisk domačih popustil, saj so tokrat gostje zaigrali v igri z igralcem več. Tega igralci Slavije sicer niso izkoristili, a po nekaj sekundah igre s polnimi postavami je sledila nova izključitev domačih. Ponovno priložnost pa so gostje z zadetkom v zadnjih sekundah tekmah izkoristili. Za končnih 3:1 je po podaji Filipa Kuharja zadel Peter Pavc.

S to zmago Založani sicer ostajajo na 7.mestu svoje predtekmovalne skupine, a do 4.mesta jih loči samo še 3 točke. Naslednja preizkušnja Založane čaka v soboto 2.12, ko se ponovno odpravljajo na Madžarsko, tokrat k ekipi Vasas CB.

 

Statistiko z današnje tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje na lestvici in dogajanje v EBYSL tekmovanju lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top