skip to Main Content
Zaključek rednega dela Alpske hokejske lige

Ta teden so hokejisti HK SŽ Olimpija odigrali zadnji dve domači tekmi v rednem delu Alpske hokejske lige in si suvereno zagotovili svoje mesto v končnici lige med osmimi najboljšimi ekipami. Čaka jih še sobotno gostovanje v Celovcu.

V torek, 27. februarja, so v Tivoliju gostili ekipo iz Cortine in zmagali s 3:1. Za zmaje je bila to prva tekma po daljšem olimpijskem premoru, z zmago pa so si dokončno zagotovili svoje mesto v končnici. V sprva dokaj izenačenem dvoboju so Ljubljančani izkoristili igralca več in Maks Selan je po podaji Gala Korena zadel za vodstvo z golom razlike. Tudi v drugi tretjini je za povečanje vodstva zadel Maks Selan. V zadnji tretjini so gostje sicer enkrat premagali mladega vratarja Tilna Spreitzerja. Končni rezultat pa je v zadnji minuti postavil Andrej Hebar, ki je zadel v prazen gol gostov.

V četrtek, 1. marca, so zmaji proti ledenim medvedom iz Zell am Seeja zabeležili visoko zmago s 7:0, Tilen Spreitzer pa je prvič v sezoni v ligi AHL ohranil ljubljansko mrežo nedotaknjeno. Goli za zmaje so se kar vrstili, po dvakrat sta Andrej Hebar in Aljaž Uduč, med strelce so se vpisali še Janez Orehek, Gal Koren in Miha Pesjak.

Andrej Hebar je povedal, da so se naši fantje zasluženo uvrstili v končnico. »Ni bilo vedno lahko, a tu smo. Zdaj se moramo pripraviti na končnico, saj je to kot nova sezona«.

Ekipo je pohvalil tudi trener Jure Vnuk, ki sicer v igri še vedno vidi nekaj rezerve. »Še vedno ponavljamo nekaj napak, a odpravili bomo tudi to. V hokeju moraš biti stoodstoten, ni prostora za kalkulacijo, tako se bomo tudi pripravili na izločilne boje.«

Kdo bo nasprotnik zmajev v končnici, bo znano v nedeljo. Prvo tekmo igrajo v gosteh, naslednja domača tekma pa je v četrtek, 8. marcaob 19.15.

 

Zapisala: P.P.

 

Celotno dogajanje v AHL tekmovanju lahko skozi sezono spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top