skip to Main Content

V našem klubu se zelo veliko dogaja. Naši mladi hokejisti pa imajo veliko aktivnosti tudi izven ledene ploskve – v telovadnici treniramo za dobro športno osnovo, udeležujemo se priprav, turnirjev, različnih tekem … V klubu otroke spodbujamo, da so aktivni na različnih področjih in športih.

Hokej je šport, kjer mora biti celo telo dobro pripravljeno, zato je pomembna ustrezna gibalna osnova. V naši hokejski šoli otroci na treningih spoznavajo tudi druge športe. Tako so dobro pripravljeni in se izognejo poškodbam. Na tak način imajo tudi dobre možnosti, da postanejo vrhunski športniki in hokejisti, če se tako odločijo.

V vsakem primeru se bodo preko našega bogatega programa veliko naučili, spoznali nove prijatelje, se naučili športnih vrednot… Naš moto ni naključen: igra, znanje in spoštovanje.

Začetniki se učijo hokeja, predvsem drsanja skozi sproščeno igro in zabavo. Preko igre se otroci najhitreje učijo. Tekmovanje in selekcija sta sekundarnega pomena. Do 10. leta otroci tekmujejo v turnirskem sistemu, kjer so vsi udeleženci zmagovalci. Kasneje otrokom omogočamo sodelovanje na tekmah državnega prvenstva, domačih in mednarodnih turnirjih, saj tekma postane nagrada za trud na treningu, dodatna zabava in prostor za dokazovanje naučenega ter pridobivanje zmagovalne mentalitete.

V našem klubu spodbujamo fair-play; spoštovanje do sebe, svojega telesa; do drugih udeležencev (delavcev v Hali Tivoli, trenerja, tehničnih, soigralcev, nasprotnikov, sodnikov itd.); gradimo pravi ekipni duh. Izvajamo različne aktivnosti, kot so fair play protokol pred in med turnirji, fair play pravila in priporočila za starše.

Back To Top