skip to Main Content
Zahvala Aci Ferjaniča, trenerja ekipe članic ob koncu sezone v EWHL ligi

S tekmo proti ekipi Aisulu iz Kazahstana je združena ženska ekipa pod okriljem HK SŽ Olimpija končala nastope v EWHL.

Veselje ob zmagi nad ekipo Budapest U-25 select

Tekmovanje je bilo za večino igralk, ne vajenih takega ritma, precej naporno, a hkrati izredno koristno pri nabiranju izkušenj na precej višjem nivoju, kot je državno prvenstvo. To je bil tudi naš namen, ko smo se odločili, da se vključimo vanj.

Res smo v šestnajstih tekmah zmagali le dvakrat in zasedli zadnje mesto, vendar nam je igranje v EWHL dalo veliko. Večina igralk je izboljšala svojo igro v smislu hitrejše igre, več drsanja, hitrejše reakcije in odločitve, predvsem pa na taktičnem področju. Ekipa je iz tekme v tekmo delovala bolj kompaktno in igralke bolj samozavestno, vse manj je bilo strahu in rešpekta pred boljšimi ekipami in več poguma proti nam bolj enakovrednim ekipam.

Seveda so bili prisotni vzponi in padci, a to je normalno. Ekipa bi delovala še bolje, če bi ves čas igrali v kar najbolj popolni postavi, vendar to ni bilo mogoče, saj je bilo zaradi službenih, študijskih in drugih obveznosti velikokrat treba spreminjati postavo. Poleg tega je bila naša ekipa izredno mlada, saj v povprečju ni presegla 22 let starosti. To je dober podatek, na katerem je treba gradit tudi reprezentanco in prav glavni namen igranja v EWHL je bil priprava in izbor igralk za prihajajoče svetovno prvenstvo. Mislim, da smo cilj dosegli, dobili smo dober vpogled in dovolj podatkov za izbor reprezentance, igralke pa dobre izkušnje ob igranju na višjem nivoju, ki jim bodo zelo koristile na prvenstvu, kjer imamo dokaj visoke cilje – medalja.

Veselje ob zmagi nad ekipo Lakers Karanten

Da smo lahko izpeljali naš načrt in odigrali tekmovanje v EWHL, pa so poleg igralk zaslužni še nekateri in tem bi se rad zahvalil za vso pomoč in sodelovanje:

  • Miran Bizjak za izdatno sponzorsko pomoč njegovega podjetja
  • HZS in Dejan Kontrec za finančno pomoč
  • Sombrero bar in družina Maver za pomoč pri zunanji podobi ekipe
  • Andrej Hebar pri organizaciji, pridobivanju sponzorjev in prehrane
  • HK SŽ Olimpija za pomoč pri prevozih
  • HK Triglav in HDK Maribor za pomoč pri organizaciji tekem
  • Žiga Petač za sponzorsko pomoč
  • Barbari Kavčič pri organizaciji, pridobivanju sponzorjev in administrativnem delu
  • Moji zvesti ekipi, brez katere si ne znam predstavljati dela z ekipo: Boštjan Kos, Andraž Burazin, Rok Srakar, Bojan Čampa.

Ne nazadnje, hvala tudi vsem igralkam, ki so bolj ali manj po najboljših močeh sodelovale v tem projektu, še posebej pa Evi Dukarič, ki je tudi v organizacijskem smislu opravila ogromno dela.

Še enkrat hvala vsem in upam, da naslednjo sezono tak projekt ponovimo in izvedemo še bolje. To bo za dekleta neprecenljivo.

 

Aci

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top