skip to Main Content
Zadnja tekma v letu – zmaga na Jesenicah!

Hokejisti HK SŽ Olimpija so svojo zadnjo tekmo v letu igrali v gosteh pri večnih rivalih na Jesenicah in po dramatičnih zapletih zmagali. Derbi kot v starih časih je privabil v dvorano Podmežakla številne obiskovalce.

Odkar se je sestavila nova Olimpija, so Jeseničani dobili vse dosedanje obračune – prvega v pokalnem prvenstvu in vse dosedanje obračune v Alpski hokejski ligi. Za zaključek leta in spremembo statistike pa so na Jesenicah poskrbeli zmaji, ki so večne tekmece ugnali z 2:4.

Že v prvi minuti je za hladen tuš železarjem poskrbel Matic Kralj, ki je po podajah Andreja Hebarja in Maksa Selana zadel v 26. sekundi. Po dvaintridesedith minutah je za povišanje rezultata na 2:0 poskrbel Andraž Zibelnik (podajalca Črt Snoj in Kristijan Čepon). V nadaljevanju igre so imeli tako železarji kot zmaji več priložnosti, a v drugi tretjini dodatnih zadetkov nismo videli..

V zadnji tretjini je za 3:0 zadel v polno še Nik Grahut, kar je kazalo na relativno ugodno vodstvo zmajev. Robert Kristan je ubranil vse strele železarjem, do 59. minute, ko sta ga premagala Adis Alagič in Jaka Sodja. Jeseničani so se do konca trudili izenačiti rezultat, v zadnji minuti spet poskusili z igralcem več, a jim ni uspelo. Sodniki so po prekršku nad Miho Zajcem priznali tehnični gol in končni rezultat je bil 2:4.

Kako infarktni sta bili zadnji dve minuti tekme, je po koncu povedal tudi Andrej Brodnik, ki sicer s prikazani igro fantov ni bil najbolj zadovoljen, a rezultat je vendarle na koncu najpomembnejši. »Premagali smo dobrega nasprotnika in si dokazali, da gremo lahko pozitivno v novo leto in nadaljevanje lige. Imamo pa še veliko rezerv in lahko pokažemo boljši hokej«, je povedal po tekmi. O dramatični končnici tekme pa je malo za šalo povedal, da »bi imel kakšen starejši trener zadnji dve minuti na tekmi lahko tudi kakšno težavo«. Brodnik je še dodal, da je bil ambient odličen, kar pomeni, da se derbiji in slovenski hokej morda vračajo na stara pota.

Kapetan Ljubljančanov Boštjan Groznik je bil po tekmi vidno vesel zmage in novih treh točk. »Z zmago se nam je odvalil en velik kamen. V tekmo smo šli sproščeno, nismo se želeli obremenjevati s tem, da moramo za vsako ceno zmagati, ampak smo želeli le dobro igrati. Rad bi pohvalil Roberta, ki je imel danes vrhunsko tekmo in bil velik del našega rezultata danes.« Dodal je še, da je zmaga zelo pomembna za celo ekipo in lepa spodbuda za naslednje tekme, tudi za derbi v Tivoliju, ki bo že 6. januarja.

S svojimi izvrstnimi obrambami je kar malce ubil vzdušje v dvorani Podmežakla Robert Kristan. »Zavedali smo se, da bo težka tekma. Cilj je bil, da vzamemo tri točke in si priborimo zmago na zadnji tekmi letos. Cilj smo izpolnili in tri točke se vračajo v Ljubljano«, je povedal Kristan in dodal, da igra v določenih segmentih morda ni bila najboljša, a vendarle šteje zmaga. »To je naša peta zaporedna zmaga, leto smo lepo zaključili. Upam, da bomo podaljšali niz zmag in bomo tako bliže ciljem, ki smo si jih zadali pred sezono

Ljubljančani nadaljujejo z ostrim tempom tekem, naslednjo tekmo igrajo že 2. januarja, ko gostujejo v Salzburgu. Naslednji domači tekmi pa sta v četrtek, 4. januarja, ko gostuje KAC II, in 6. januarja, ko bo v Tivoliju že novi večni derbi.

 

P.P.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v AHL tekmovanju lahko skozi sezono spremljate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top