skip to Main Content
Začetek sezone za selekcijo Mladincev

Selekcija Mladincev počasi pričenja z letošnjo sezono.

V naslednjem tednu se bodo s ponedeljkom 31.7 pričeli treningi, hkrati pa je HZS že objavila format in razpored prvenstva za sezono 2017/18.

V letošnjem prvenstvu bo igralo 8 ekip. Glede na lansko sezono, se od slovenskih ekip prvenstvu ponovno priključujeta Maribor in Bled.

Med 8 ekipami sta dve tuji (Crvena zvezda in Zagreb). Ekipe bodo redni del odigrale po štiri-krožnem ligaškem sistemu, tako da bo vsaka ekipa odigrala po 28 tekem. V končnico se uvrstijo vse ekipe, redni del pa določa razvrstitev parov v končnici.

Tekem bo v letošnji sezoni torej veliko.

Novost na prejšnjo sezono predstavlja tudi dejstvo, da bodo tudi tuje ekipe gostovale na svojem igrišču, tako da bodo vse ekipe potovale tudi v Zagreb in v Beograd. Namen Hokejske zveze je ohraniti maksimalno trden urnik, čemur so se vse prijavljene ekipe tudi zavezale. Vsa prvenstvena kola se tako odigrajo hkrati. Vsi štirje pari ekip bodo tekme odigrali na isti dan, s čimer bo preglednost nad trenutno uvrstitvijo posamezne ekipe bistveno boljša.

Dodatna novost predstavlja pravilo Hokejske zveze, da se vse tekme snemajo. Tako bodo vse odigrane tekme Mladincev, ki bodo odigrane v Tivoliju dostopne tudi na YouTube kanalu HK Olimpija najkasneje 24 ur po vsaki tekmi. Potrudili pa se bomo, da bomo vsaj nekatere od tekem prenašali tudi v živo.

V prvenstvu nastopajo igralci letnika 2000 in 2001, vendar ker praktično za vse ekipe velja, da imajo v teh letnikih “manjko” igralcev, bomo na ledu videli tudi veliko mlajših hokejskih upov. Točna selekcija Zmajev bo tako določena v avgustu oz. septembru. Zmaji odpirajo prvenstvo 14.septembra doma proti ekipi Crvene zvezde, takoj nato pa se že 17.septembra selijo na Jesenice. Že takoj v začetku bomo torej videli dva velika derbija.

Verjamemo v Zmaje in verjamemo, da bodo tudi v tej sezoni prikazali srčno in borbeno igro.

Podrobnejši pregled prvenstva, pravil in ostalih podatkov lahko najdete na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top