skip to Main Content
Začetek sezone za najmlajše tekmovalne selekcije

Sobota 8.9 je prinesla prvi krog tekmovanja v Državnem prvenstvu selekcij U-12.

Prvi krog bi se moral sicer pričeti že 2.9, a je bil v celoti, zaradi obveznosti sodnikov na seminarju prestavljen. Otvoritvena tekma sezone za naši dve ekipi HK Olimpija Zeleni ter HK Olimpija Beli se je torej odigrala na Bledu (za ekipo Zelenih) ter v Ljubljani (za ekipo Belih).

HK Olimpija v tej sezoni v državnem prvenstvu nastopa z dvema ekipama. To je dodaten dokaz, da se v klubu dela dobro in da je otrok v mlajših selekcijah vedno več.

Ekipa Zelenih se je odpravila na Bled, kjer so prekrižali palice s sovrstniki iz ekipe HDD Bled. Igralci obeh ekip so se izkazali z borbeno igro. Čestitke prav vsem igralcem, rezultatsko pa je ekipa Zelenih, ki brani naslov Državnega prvaka, vseeno izkoristila svoje prednosti in z zanesljivo zmago z 10:0 vnovčila prve tri točke v sezoni.

Avtor: Žiga Lesar

Ekipa Belih pa je gostila ekipo KHL Mladost. Ekipa Belih je predvsem sestavljena iz mlajših hokejistov ter hokejistov, ki v tekmovalnem sistemu šele nabirajo prave izkušnje. Ekipa KHL Mladost pa je sicer po imenu novinec v Slovenskem državnem prvenstvu, vendar to ne velja za igralce, saj je ta ekipa itak sestavljala večji del ekipe Team Zagreb, ki je nastopala v državnem prvenstvu do sedaj.  “Beli” so bili za razliko od “Zelenih” rezultatsko bistveno manj uspešni, saj so gostje zasluženo zmagali z rezultatom 19:1. A verjamemo, da bodo mladi hokejisti hitro unovčili začetne izkušnje, ki jih šele nabirajo in bodo v nadaljevanju konkurenčni marsikateri ekipi v prvenstvu. Ne glede na rezultat, pa je bila tekma zanimiva in dobra za marsikaterega posameznika. Za nekatere je bil to celo prvi uradni nastop v tekmovalnih prvenstvih Hokejske zveze.

Na ostalih tekmah, je prva ekipa HK MK Bled v Zagrebu premagala Medveščak z 10:3, Jeseničani so bili boljši od Triglava s 5:2, Celjani so zanesljivo z 12:3 ugnali Maribor, igralci Slavije pa so v Zagrebu zmagali proti ekipi KHL Zagreb z 11:2. Tekma med drugo ekipo HK MK Bled in Crveno Zvezdo pa ni bila odigrana.

V naslednjem krogu v Tivoli ponovno prihaja ekipa KHL Mladost, kjer se bo tokrat pomerila z ekipo Zelenih, ekipa Belih pa potuje na gostovanje v Maribor.

 

Statistiko s tekme HDD Bled – HK Olimpija Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme HDD Bled – HK Olimpija Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme HK Olimpija Beli – KHL Mladost si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme HK Olimpija Beli – KHL Mladost si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer pa lahko celotno dogajanje v prvenstvu U-12 skozi sezono spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top