skip to Main Content
Začetek nove sezone Alpske hokejske lige

Začetek nove sezone Alpske hokejske lige ni bil povsem po željah zmajev, ki so v uvodni tekmi prekrižali palice z ekipo KAC II in izgubili z 0:1.

Foto: Eva Brili Grebenar

Celovčani so že v preteklosti dokazali, da znajo presenetiti. Zmajem je bil tokrat prepreka vratar gostov, ki je ubranil vseh 36 strelov. Hokejisti Olimpije so bili sicer pobudniki igre, diktirali so tempo, a plošček nikakor ni želel v mrežo. Zmaji so imeli kar šestkrat igralca več na ledu, a niso izkoristili priložnosti. Po napaki v obrambi so dobrih pet minut pred koncem tekme prejeli zadetek za 1:0, ki je bil tudi končni rezultat.

Bila je centimetrska tekma, ves čas smo bili zelo blizu in vse bi se lahko odvilo povsem drugače. Razmerje strelov je bilo precej na naši strani, a treba bo zadeti. Celovčani so prišli zelo motivirani, pričakovali smo to, a nismo si želeli ničle. To je začetek sezone, seveda nismo zadovoljni z rezultatom, a razloga za preplah ni,” je po tekmo povedal trener Jure Vnuk.

Branilec Miha Logar: “Seveda smo si želeli zmage, da bi vstopili v sezono z dobro voljo. Mislim, da tekma ni bila tako slaba. Streljali smo več in bolj napadali, a na žalost nismo bili učinkoviti. Ena napaka pa nas je stala zmage”.

Ta teden čakajo hokejiste Olimpije štiri tekme: dve tekmi državnega prvenstva in dve v AHL. Podroben spored je tule.

 

Zapisala: P.P.

 

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top