skip to Main Content
Začenja se nova sezona lige ICE

Danes se tudi uradno začenja tudi nova sezona najmočnejšega regionalnega tekmovanja – liga ICE. V prvem krogu bi v Ljubljani sicer morala gostovati Bratislava, ki pa je izstopila iz lige, naši fantje pa bodo tako v novo sezono stopili šele v nedeljo z gostovanjem v Bolzanu. Tekmo boste lahko v neposrednem prenosu spremljali na Šport TV. Prva domača tekma sledi 25. septembra, ko v Ljubljani gostuje KAC.

In kakšna je Olimpija v tem trenutku v primerjavi z lansko sezono? »Mislim, da je boljša, hitrejša, mlajša … Kar pa še ne pomeni, da bomo sami po sebi uspešnejši kot lani. Pričakujem zelo zahtevno sezono. Na nek način si ga ne želim, pričakujem pa, malo počasnejši start kot lani, ker bodo tudi vsi bolj pripravljeni na nas,« pravi Mitja Šivic.

»Imamo zahteven začetek, prve tri tekme Bolzano, Fehervar v gosteh, potem KAC doma. Lani smo bili v Bolzanu zelo učinkoviti, čeprav so nas stisnili v kot, a smo nekako zdržali in izkoristili priložnosti. Predvsem ne sme biti popuščanja, kar se tiče obrambe in odnosa. Fantje bodo pripravljeni,« dodaja trener. »Moj osebni cilj je, da smo do deset krogov pred koncem rednega dela v igri za končnico. Tudi če pridemo v končnico prek kvalifikacij, takoj podpišem.«

Tekmovanje v ligi je tek na dolge proge, je maraton in potrebnega bo veliko potrpljenja, vztrajnosti in prizadevanja. Za fanti so že prve tekme v CHL, kjer so sicer igrali dobro, dokazali, da se lahko merijo z najmočnejšimi evropskimi ekipami, a žal ostali brez točk. ”Kljub porazom smo se veliko naučili. Hitreje smo drsali, reakcije so hitrejše. Bila je super izkušnja za vse na, bili smo na neki višji ravni, tako da smo pripravljeni na začetek,” je povedal Tadej Čimžar. ”Presenečenje letos ne moremo biti več, saj nas že poznajo. A cilji so enaki, v sezono bomo šli kot lani, na zmago vsako tekmo, kaj bo, pa bomo videli. Verjetno bo veliko vzponov in padcev. V CHL smo dali vse od sebe, a nimamo si kaj očitali. Igrali smo na zelo visokem nivoju in se dobro borili,” je dodal.

Gregor Koblar je dodal, da ocenjuje, da je ekipa dobro pripravljena. ”Pri pripravljenosti so nam veliko dale tudi tekme v ligi prvakov. Ekipe so na papirju boljše, tekme so bile zelo težke, na res visokem nivoju. Lahko rečemo, da se bo Bolzano pripravil na nas, vedo, kako smo jih lani premagali na začetku sezone. Pričakujem, da bo letošnja sezona težja, saj se bodo vse ekipe glede na lansko izkušnjo precej dobro pripravile na nas. Moja želja je ponoviti lansko sezono in še kaj dodati. Da se borimo in damo vse od sebe. Naša prednost je igra s štirimi napadi.”

Prenos tekme iz Bolzana se začne v nedeljo, 18. septembra, ob 17.55 na Šport TV 3.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top