skip to Main Content
Začenja se končnica

Po domači zmagi nad Asiagom s 3:1 v sredo zvečer v Tivoliju so si zmaji zagotovili četrto mesto in s tem prednost domačega terena v četrtfinalu. Prvi tekmi sta ta konec tedna, v soboto in nedeljo, 7. in 8. marca, obakrat ob 17.30 v Hali Tivoli.

Foto: Eva Brili Grebenar

Zmaji so, čeprav precej zdesetkani, premagali italijanskega prvaka. Zaradi poškodb so zmaji začeli z le tremi napadi, a je že po ogrevanju led zapustil še Miha Logar, na tekmi pa se je poškodoval še Enes Gorše in tekmo je poleg vratarjev zaključilo le 13 igralcev. Kljub temu so si s srčno borbo priborili pomembno zmago pred domačimi gledalci in pokazali, kako se bori za zeleni dres.

Četrtfinalni nasprotnik naših fantov bo tudi letos ekipa Rittner Buam, s katero smo četrtfinalno serijo igrali že v lanski sezoni. Zmaji pa so nanizali štiri zmage v šestih tekmah. Tudi letos imamo z južnotirolsko ekipo pozitiven izplen na medsebojnih tekmah, na štirih medsebojnih obračunih so naši fantje slavili trikrat.

Predsednik HK SŽ Olimpija Miha Butara je zadovoljen s prvim delom sezone. »Za nami je odličen redni del sezone in veselimo se ponovitve lanskega četrtfinala. Zavedamo se, da moram premagati vsakega, ki nam stoji na poti, če želimo doseči cilje. Ti ostajajo nespremenjeni, čeprav je naša ekipa nekoliko zdesetkana,« je povedal pred začetkom četrtfinala. »Verjamem v ekipo in trenerja, zame je to najboljša ekipa. Na zadnji tekmi so fantje dokazali iz kakšnega testa so in navkljub težkim okoliščinami pokazali, kako se bori za svoj klub. Zato vabljeni vsi v čim večjem številu v Halo Tivoli v soboto in nedeljo.«

Foto: Eva Brili Grebenar

Trener Gregor Polončič je po zmagi nad Asiagom v sredo zvečer novinarjem povedal, da se ne bomo spraševali, kaj bi bilo, če bi bilo, če bi imeli vse zdrave hokejiste. »V končnici gre zares. Zdaj se bo pokazal karakter, želja in disciplina v ekipi. Fantom 100-odstotno zaupam in verjamem, da bomo šli do konca. Gremo pa dan za dnem in vsako tekmo posebej,« pravi Polončič.

Kapetan Aleš Mušič pa pravi: »Vsi hokejisti se vedno veselimo končnice in seveda si vsi želimo, da sezona traja čim dlje. Zavedamo se, da zdaj ni več popravnih izpitov za napake, igrati moramo pametno, se boriti od prve do zadnje minute. Naši cilji so jasni. Na žalost imamo nekaj poškodb, a prepričan sem, da se nekaj igralcev kmalu vrne na led. Obljubljamo, da bomo na ledu pustili srce in vabimo navijače in ljubitelje hokeja, da nas podprejo v čim večjem številu

Povratni tekmi v Rittnu bosta 12. in 14. marca. Zatem se naši hokejisti zaradi prenove Hale Tivoli začasno selijo v dvorano v Zalogu.

Vsi zato vabljeni ta konec tedna v Halo Tivoli!

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top