skip to Main Content
Začela se je končnica AHL

Olimpija je kot prvouvrščeno moštvo po rednem delu Alpske hokejske lige prva izbirala četrtfinalnega nasprotnika in izbrala Vipiteno. V prvem obračunu serije, ki se igra na tri zmage, so si Ljubljančani v soboto zvečer priborili že prvo. V domačem Tivoliju so slavili s 7:3 (3:0, 2:1, 2:2).

Foto: Eva Brili Grebenar

Ljubljančani so že v rednem delu lige Vipiteno dvakrat gladko premagali. In že po prvi tretjini je bilo jasno, da bodo gostje težko pripravili presenečenje. Zmaji so namreč že po prvem delu tekme vodili s 3:0. V nadaljevanju so sicer Ljubljančani naredili nekaj napak, ki so jih gostje izkoristil. Med strelce se je vpisalo kar sedem igralcev.

Bila je dobra tekma, ki smo jo igrali po tednu premora. Začeli smo dobro, vmes malo zašli, kar se nam sicer ne bi smelo zgoditi. A prepričan sem, da bomo po tej uvodni tekmi odpravili tudi manjše napake. V torek bomo igrali, kot smo se dogovorili. Naš cilj je, da igramo svoj hokej, narekujemo tempo in čim prej zadenemo,” je po tekmi povedal pomočnik trenerja Matic Kralj. Naše moštvo druga četrtfinalna tekma čaka v torek, 30. marca, v Brixnu.

 

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top