skip to Main Content
Za zaključek leta so najmlajši obiskali turnir na Slovaškem

Za konec letošnjega leta so naši najmlajši hokejisti obiskali turnir na Slovaškem. Turnir je organiziran v spomin Slovaškemu igralcu Pavlu Demitru, ki je pred leti tragično preminil v letalski nesreči KHL hokejske ekipe.

Foto: Drago Čigon

Turnirja se je udeležilo kar 17 ekip. Prisotne so bile ekipe iz Slovaške, Češke in tudi iz Belorusije. Ekipe so nastopale po turnirskem sistemu (vsaka ekipa je igrala z vsako ekipo).  Ekipe so nastopale s trojkami in vratarjem v polju. HK SŽ Olimpija se je na turnirju predstavil z dvema ekipama.

Foto: Peter Babič

Tekmovanje je potekalo 3 dni. Prva dva dni sta bila na sporedu polna dneva hokeja, zadnji dan v nedeljo pa so igralci odigrali še tistih nekaj preostalih tekem.

Foto: Drago Čigon

Naša prva ekipa je bila tekmovalno zelo uspešna. Od 16 odigranih tekem, so naši zmaji zmagali kar na 13-tih. S tem so osvojili 3. mesto. Naša druga ekipa pa je bila sestavljena iz mlajših igralcev, ki so si prišli na turnir nabirati novih izkušenj. Borili so se hrabro. Na marsikateri tekmi so bili za starejše in močnejše nasprotnike trd oreh, na koncu pa so osvojili 16.mesto.

Foto: Peter Babič

Naši ekipi je sta na turnirju vodila trenerja Rok Prusnik in Andraž Burazin.

Foto: Drago Čigon

Igralci so se utrujeni, a zadovoljni vrnili domov v večernih nedeljskih urah. To je bilo tudi zadnje tekmovalno dejanje v letošnjem letu za naše najmlajše hokejiste. Naslednja akcija sledi v nedeljo 12. januarja, ko bo potekal nov HZS turnir v Celju.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s turnirja si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top