skip to Main Content
Z zmago na derbiju vodilnih ekip Olimpija potrdila vodstvo v AHL

Naši fantje so v derbiju vodilnih ekip Alpske hokejske lige in ponovitvi lanskega finala premagali HC Pustertal s 3:2 in se s tem utrdili na prvem mestu.

Foto: Eva Brili Grebenar

Zmaji so se z moštvom Pustertala v lanski sezoni igrali epski finale, v katerem je odločitev o zmagovalcu padla šele na sedmi tekmi, naslov pa je šel v Ljubljano. Sredin obračun v Tivoliju je ponudil vse, kar se za derbi vodilnih ekip spodobi – vrhunski in hiter hokej, igro z malo izključitvami – vsega skupaj je bilo za 6 minut kazni, od tega 2 na strani domačih – in na koncu napeto končnico igre.

Prvi dve tretjini sta pripadli zeleno-belim, ki so več streljali, a manj zadevali. V 15. minuti je za vodstvo zadel Nik Simšič, v 34. pa Janez Orehek po tem, ko je igra na strani domačih v drugi tretjini nekoliko in je trener Polončič hitro reagiral s polminutnim premorom.

V zadnji tretjini so gostje pritisnili in v 43. minuti znižali izid na 2:1. A tudi tokrat so imeli zmaji pravi odgovor, slabo minuto kasneje jih je v vodstvo 3:1 popeljal Janez Orehek. V golu se je odlično znašel tudi Tilen Spreitzer, ki je uspešno kljuboval vsem poskusom gostov. Ko so pred koncem tekme gostje napadli z vsemi silami in vratarja zamenjali s šestim igralcem, jim je uspelo znižati izid na 3:2. Do preobrata pa ni prišlo in 3 točke so ostale doma.

Foto: Eva Brili Grebenar

Nedvomno smo v Tivoliju spremljali pravi derbi dveh vodilnih ekip v ligi in obiskovalci so spremljali vrhunsko hokejsko predstavo, ki jo je z dvema goloma in podajo kronal Janez Orehek. “Začetek sezone ni bil najbolj bleščeč. Bili smo neučinkoviti. Zdaj se mi je odprlo in upam, da bom nadaljeval v tem slogu. Zavedali smo se, da je to tekma za prvo mesto. Priprava za tekmo je bila normalna, motiv pa velik.

Po tekmi je trener Gregor Polončič strnil misli: “Rastemo kot ekipa, imamo pa še rezerve. Na tekmi smo imeli le sedem slabih minut v drugi tretjini, padli v detajlih, a smo se hitro zbudili in znova prevzeli nadzor nad igro. Prvo tretjino smo dominirali, nismo komplicirali, dobri smo bili v dvobojih, potem malo padli in se spet dvignili. Tekma je bila res dobra, ampak zdaj je to za nami, jutri je nov dan. Imamo še kar nekaj prostora za napredek in mislim, da bo ekipa potem odlična.”

Naslednjo tekmo v AHL naši fantje igrajo v soboto, ko gostujejo pri mladi ekipi Salzburga. Zatem sledi premor do 17. decembra zaradi svetovnega prvenstva U-20.

2. in 3. decembra igrajo naši dve domači tekmi v državnem prvenstvu: v ponedeljek s HK MK Bled in v torek s HK Slavija.

Zapisala: P.P.

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video povzetke s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top