skip to Main Content
Z gostovanja brez točk

Drugi decembrski teden so zmaji zaključili s prvo v nizu petih tekem v gosteh. Tokrat so se pomerili z madžarsko ekipo Hydro Fehervar AV19, s katerimi so se doslej stali nasproti enkrat, in sicer pred enim mesecem v Hali Tivoli. Obakrat so bili boljši Madžari, tokrat s 4:2.

Varovanci Mitje Šivica so tekmo začeli izvrstno z zadetkom Guillaumea Leclerca, ki je v 15. minuti ob podaji Nika Simšiča in Wadea Murphyja prvič zatresel mrežo domačih, a je madžarska ekipa hitro našla odgovor.

Temu sta sledila še dva zadetka domačih, v drugi tretjini pa zmajem ni uspelo zmanjšati zaostanka. V 42. minuti je rezultat znižal Gregor Koblar in po podaji Blaža Tomaževiča premagal vratarja Fehervarja ter obudil upanje za izenačenje. A tokrat zmajem predstavi ni uspel popoln preobrat. Kljub dobri predstavi in igri s šestimi igralci v zadnji minuti in pol tekme, plošček ni več našel poti za hrbet madžarskega čuvaja mreže. Na koncu tekme je Olimpija proti vratom sprožila 26 strelov, največ iz neposredne bližine gola, a se je morala od madžarske ekipe posloviti praznih rok.

Ven so prišli ekstremno lačni in ekstremno agresivni. O tem smo kar nekaj govorili, a vprašanje je, če smo bili pripravljeni na to, kar je potem prišlo ven. V prvih dveh tretjinah so bili močnejši, mi pa premalo odločni, krvoločni, premalo smo šli na meso. V tretji tretjini smo našli tisto prestavo več, imeli smo kar nekaj priložnosti, da bi šli s 3:2 na 3:3. Na žalost se to ni zgodilo, z igralcem več so bili boljši, tako so zadeli dvakrat, mii pa ne. Res pa je tudi, da je bil močan tudi sodniški kriterij… Slovenski sodniki si morajo pogledati madžarske sodnike, kako se sodi doma,” je po tekmi povedal Mitja Šivic.

Novo gostovanje čaka zmaje v petek, 17. decembra 2021, ko bodo palice ponovno prekrižali z ekipo KAC.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top