skip to Main Content
Wolfsburg (pre)močan tekmec

Naši hokejisti so v drugem krogu lige prvakov gostovali v Wolfsburgu, kjer so morali priznati premoč ekipi Grizzlys Wolfsburg. Nemci so v domači dvorani slavili s 7:2.

S svojo predstavo v Turkuju, kjer so se morali finski podprvaki namučiti za zmago, so zmaji navdušili celotno srenjo lige prvakov in upravičili posebno vabilo, ki so ga prejeli v začetku maja. Malce slabša predstava v Nemčiji, napake v igri in nekaj športne smole, pa se jim je na gostovanju pri odličnem nemškem prvoligašu maščevalo.

»Želeli smo si nadgraditi predstavo iz Turkuja, pa je na žalost nismo. Naredili smo veliko individualnih napak, podarili kar nekaj golov, nismo bili dobri s ploščkom in plačali visoko ceno. Wolfsburg je izjemno agresivna ekipa, naš načrt je bil, da smo dobri s ploščkom, a nismo bili in tu je šla tekma na njihovo stran. Vemo, da moramo biti na 120 odstotkih, če želimo biti uspešni proti ako vrhunski ekipi. Najti moramo način, kako biti dober dvakrat v treh dneh,« je po temi povedal Mitja Šivic. »Pričakovali smo nasprotnike, ki so navajeni igrati na visokem nivoju. Z igro prot Turkuju smo zelo zadovoljni, v Wolfsburgu pa tega nismo nadgradili. Smo se pa veliko naučili iz te izkušnje.«

Rok Kapel je povedal, da so Nemci zelo izkušeno moštvo in so izkoristili napake, ki so jih delali. »Na trenutke smo se dobro borili. Smo pa v Turkuju delali manj napak, igrali res dobro. Škoda, ker nismo v Ljubljano prinesli nobene točke, kar je tisto, kar šteje.«

Žiga Pance je dodal, da je bil Wolfsburg boljši nasprotnik. »Naredili smo preveč napak, ki so jih domači dobro izkoristili, izgubljali smo duele, igrali nedisciplinirano. Zdaj moramo dati glave skupaj, igrati disciplinirano in korak za korakom.« Aleksandar Magovac pa dodaja, da bodo fantom dodatno energijo dali navijači na tribunah.

Zmaje v tem tednu čakata dve domači tekmi:  v četrtek ob 19.15 s Turkujem, v soboto pa povratna tekma z Wolfsburgom.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top