skip to Main Content
Visoka zmaga zmajev

Naši fantje so se v povratni tekmi pomerili s celovškim KAC II in zmagali kar z 12:3 (2:1, 4:1, 6:1). Po zmagi v gosteh s 4:1 so si tako priborili tri nove točke s skupnim rezultatom kar 16:4.

Foto: Eva Brili Grebenar

Zmaji niso dopustili presenečenj in zadevali kot za stavo. Med strelce so se vpisali Žiga Pance (3.), Anže Ropret (9., 41., 58.), Miha Zajc (22., 60.), Miha Logar (24., 50.), Janez Orehek (33.), Tadej Čimžar (39.), Luka Ulamec (43.) in Luka Zorko (53.).

»Na prvi tekmi v Celovcu so se pokazali kot dober nasprotnik, so mlada in hitra ekipa, veliko drsajo. Vedeli smo, da moramo igrati 100-odstotno, če želimo zmagati. Imeli smo pa celo tekmo lepo prednost, nismo popuščali. Igrali smo, kot smo se zmenili, bili smo tudi zelo učinkoviti,« je visoko zmago komentiral Anže Ropret, strelec treh zadetkov.

Z igro svojih varovancev je bil zadovoljen tudi trener Gregor Polončič, ki je povedal, da so fantje pokazali kvaliteto ekipe. ”Danes je bil odziv igralcev zelo dober, igrali so od prve do zadnje minute ne glede na to, koliko je bil rezultat. V prvem delu igre smo nasprotniku dopuščali preveč možnosti, potem smo dvignili tempo,” je komentiral tekmo. ”Naši fantje so igrali na res visokem nivoju celih 60 minut. Celovčani so zelo organizirana ekipa, imajo mlade igralce, pripeljali pa so tudi nekaj igralcev iz prve ekipe. Pristopili smo maksimalno.”

Raven igre se dviguje in kot je povedal začasni trener, na treningih veliko delajo na tem, da čim bolj pritiskajo na gol in na hitri tranziciji v igri. ”Vsak trening želimo izpeljati tako, da smo naša najboljša verzija, da dajemo od sebe maksimum. Cilj je, da vsako tekmo igramo na polno celih 60 minut,” je še dodal Polončič, ki je dal priložnost tudi mlademu vratarju Nalu Kavčiču.

V uvodnem delu, kjer so točke seštevek dveh tekem, čaka naše fante še dvojni obračun s Steel Wings Linz. Naslednja domača tekma je tako že v soboto, 17. oktobra, ob 17.30.

Ogled tekme je možen le za imetnike sezonskih vstopnic, dnevnih vstopnic ne bo v prodaji. Neposredni prenos pa na www.hokejtv.si.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top