skip to Main Content
Visoka zmaga igralcev HK SŽ Olimpije nad Celjem

V ponedeljek 25.9 so igralci HK SŽ Olimpije odigrali drugi krog državnega prvenstva.

Po nekaj zaporednih zmagah v AHL prvenstvu so Zmaji samozavestno vstopili tudi v novo tekmo državnega prvenstva. V Tivoliju so pričakali ekipo iz Celja.

Igralci v zelenih dresih so takoj po uvodnem pisku prevzeli pobudo. Tako smo že v 4.minuti videli prvo izključitev na strani gostov, Zmaji pa so to znali izkoristiti in v 5.minuti je po podaji Črta Snoja in Uroša Batiča zadel Aljaž Uduč. Domači igralci so z napadi nadaljevali tudi po zadetku in že v 7.minuti je ponovno zadel Aljaž Uduč (tokrat sta bila napadalca Miha Pesjak in Črt Snoj).

Gostje so do prvih pravih napadov prišli šele po prvi izključitvi na domači strani, ko je bil na koncu 7.minute zaradi nepravilnega oviranja kaznovan Boštjan Groznik. Čeprav so gostje v igri 5-na-4 zadeli vratnico, domači igralci pa so nekajkrat nevarno zapretili v protinapadu so mreže ostale nedotaknjene. V 12.minuti se je sam pred vratarjem gostov znašel Andrej Hebar in igralcem v rumenih dresih ni preostalo drugega, kot da storijo nov prekršek za dvominutno kazen, kar pa so Zmaji znali hitro izkoristiti in v začetku 14.minute je Črt Snoj pred vrati lepo podal do Mihe Pesjaka, ki je z neubranljivim strelom povišal vodstvo domačih na 3:0. To je bil tudi končni rezultat prve tretjine.

V drugem delu igre je prvi napad pripadel gostom, ki pa so ga Ljubljančani hitro prekinili z novim prekrškom. Na klop za kaznovane je odšel Andrej Hebar. Gostje so pritisnili na domača vrata, a več od strela, ki je oplazil zunanji del vratnice niso uspeli doseči. Sledilo je nekaj minut odprte igre, kjer smo videli nekaj priložnosti na obeh straneh. To igro je v 30,minuti presekala nova izključitev na strani domačih. Na klop za kaznovane je odšel Mark Sever. A tokrat domači igralci gostom niso dopustili pravih priložnosti. Celo več. Med poizkusom gostov, da organizirajo napad, so igralci v zelenih dresih plošček ukradli in v hitrem protinapadu 2-na-1 je Miha Zajc lepo podal, Andrej Hebar pa še lepše zadel in rezultat je bil 4:0.

Novo razburjenje je sledilo v 32.minuti. V obrambni tretjini Olimpije sta se zapletla Boštjan Groznik in napadalec gostov Niko Nemeček. Sledil je manjši obračun med tema dvema igralcema, kar so sodniki hitro pomirili in oba igralca sta si prislužila kazen igre. Po tej prekinitvi se je igra nadaljevala v enakem ritmu, z napadi na obeh straneh. Nekaj več napadov so imeli domači igralci, a nevarno so zapretili tudi gostje, ki so celo zadeli prečko. Konec tretjine pa je pripadel Ljubljančanom. V 38.minuti je bil najprej storjen prekršek za izključitev, a še preden se je igra zaustavila, je Aljaž Uduč zadel še tretjič v tem večeru in popeljal domače v vodstvo s 5:0 (podajalca Črt Snoj in Miha Pesjak).

Zadnja tretjina se je po visokem vodstvu igralcev Olimpije pričela v bolj umirjenem ritmu. Vseeno so imeli domači v 44.minuti priložnost v igri z dvema igralcema več, Zadetka niso uspeli doseči, hkrati pa je kaznovani igralec gostov ob vrnitvi iz kazenske klopi kar naenkrat sam prišel pred domača vrata, a Tilen Spreitzer se je izkazal in zadetka ni bilo. Smo pa videli nov zadetek na drugi strani v 48.minuti. Na 6:0 je po podaji Matica Kralja povišal Andrej Hebar.

Ko se je nato igra počasi približevala koncu in ko je že kazalo, da bosta ekipi mirno zaključili to tekmo, smo v zadnjih minutah videli še dva zadetka. Najprej so svoj prvi zadetek dosegli gostje, minuto kasneje pa je v protinapadu Mark Sever, po podaji Luke Ulamca postavil končni rezultat 7:1.

Zmaga je tako zasluženo ostala v Tivoliju.

Naslednja tekma v Državnem prvenstvu je na sporedu 9.oktobra v Mariboru.

 

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer pa lahko celotno dogajanje v Državnem prvenstvu članov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top