skip to Main Content
Vikend v EBYSL tekmovanju ni šel po načrtih….

Za nami je nov pol vikend v EBYSL tekmovanju. V januarju je število tekem na višku in redni del se preveša v zaključni del.

HK Olimpija z dobrimi igrami v zadnjem obdobju lovi zaostanek za ekipami, ki trenutno zasedajo mesta za končnico in zdelo se nam je, da smo vedno bližje. A za ekipo Andreja Brodnika je prišel ta vikend, ki smo se ga že v naprej kar malce bali…. Izkazalo se je, da upravičeno.

Ta vikend je bil namreč za Zmaje na sporedu dvojni program. Sobota je bil dan za tekmo v Debrecenu, nedelja pa dan za tekmo na Dunaju.

Tekme niso potekale po naših načrtih. V bistvu se je zapletlo že pred samim odhodom iz Tivolija. V zadnjih dneh je kar nekaj igralcev zbolelo, hkrati pa je kar nekaj igralcev z dvojno licenco, ki so sicer v “mirnejšem” obdobju sezone odigrali marsikatero pomembno tekmo tudi v EBYSL tekmovanju, tokrat “obtičalo” v svojih matičnih klubih (HK Ece Celje, HDD Olimpija, ipd.), saj tudi pri njih te dni potekajo pomembne tekme.  Andrej Brodnik je tako na mini turnejo odpotoval zgolj z 11 igralci in 2 vratarjema.

Prva tekma je bila na sporedu v Debrecenu. V normalnih okoliščinah bi to vsekakor lahko bila tekma, ki bi jo Zmaji zanesljivo pripeljali v svojo korist, ampak tokrat zdesetkana četa borcev ni bila zadosti. Ljubljančani so sicer tekmo odlično začeli in v 11.minuti po zadetkih Jurija Jovana (podaja Mark Stražišar) in Marka Stražišarja (podaja Nik Sitar) vodili že z 2:0. A manjko večjega dela pomembnih obrambnih igralcev ter slabša koncentracija je omogočila, da so domači prevzeli pobudo in do konca tretjine že prešli v vodstvo 3:2.

V drugi tretjini se je zgodba z boljšimi in predvsem bolj spočitimi domačini nadaljevala in sredi tekme so domači vodili že s 6:2. Borbena in maloštevilna četica Olimpije sicer ni popuščala in uspeli so se rezultatsko povsem približati domačim, a poraba moči v napadu je terjala svoj davek v obrambi, kjer so domači vse bolj prihajali do vse več strelov. Tekma se je tako obrnila v pravi mali strelski obračun, kjer je postalo pomembno dati gol več in ne dobiti gol manj. V 55.minuti so se v takšni igri Ljubljančani celo približali na 8:7 (Strelci za Olimpija: Jurij Jovan 2x, Nik Sitar, Filip Kuhar ter Mark Sever), a moči za kaj več ni bilo. Tekma se je končala z rezultatom 10:7.

Tekma se je tako zaključila z mešanimi občutki. Po eni strani smo lahko le čestitali igralcem, ki so odpotovali na gostovanje, za borbeno in nenazadnje tudi za učinkovito igro. V bistvu se je šele tretjič v tej sezoni zgodilo, da so Zeleni zadeli 7-krat oz. večkrat na eni sami tekmi (9:2 zmaga v Grazu in 7:3 zmaga proti Orlom iz Znojma). Po drugi strani, pa se nismo mogli znebiti občutka, da je bila to ena velika zamujena priložnost za nove tri točke. Predvsem zamujena že v štartu, saj se zgolj z 11 igralci takšne tekme zelo težko zmagajo…

Takoj naslednji dan je sledila tekma na Dunaju. Dunajčani so v letošnji sezoni v odlični formi in tudi v normalni situaciji bi bila tekma z njimi težavna. Tokrat pa je bilo to še toliko bolj očitno. Za nameček so Ljubljančani na potovanju ostali še brez poškodovanega Lovra Lapornika. Če povemo, da se je sredi tekme nato rahlo poškodoval še Mark Stražišar, kar je pomenilo, da so večji del tekme Zeleni igrali le 9 igralci in, potem je jasno, da možnosti za presenečenje praktično ni bilo..

Tako kot na prvi tekmi, so tudi tokrat prvi povedli borbeni Ljubljančani. Po podaji Timoteja Tomanoviča je v 9.minuti zadel Mark Stražišar. A žal je bilo to tudi več ali manj vse kar so utrujeni Zmaji zmogli. Že 4 minute kasneje je semafor kazal na vodstvo domačih s 3:1. Borbenost v obrambi je sicer preprečila, da bi nasprotniki ponovno napolnili mrežo Zelenih, a moči za napad ali bolj enakovredno borbo v polju enostavno ni bilo. Na koncu so Dunajčani slavili z rezultatom 6:1. Zgovorna pa je statistika v strelih (67:16 v korist Dunajčanov). 9 borcev z vratarjema enostavno ne more biti konkurenčnih z eno izmed vodilnih ekip v ligi, ne glede na borbenost in željo, ki so jo nedvomno prikazali.

Poraza postavljata ekipo, kar se tiče končnice, v zelo težaven položaj. Na drugi strani glavni kandidat za 8.mesto v končnici ekipa Orli Znojmo pridno zmaguje svoje tekme, tako da se naloga ob težavah Ljubljančanov zdi še toliko bolj težavna. Zadoščenje, da smo Orle v edini letošnji medsebojni tekmi praktično deklasirali v Ljubljani s 7:3 nam veliko ne pomaga. Matematično gledano vse sicer še ni izgubljeno, a brez popolnejše ekipe nam tudi matematika ne more več pomagati.

Še enkrat čestitke igralcem, ki so odšli na gostovanje in pokazali pravo borbo. Hkrati razumemo igralce, ki so dejansko zboleli ali pa so si želeli obleči Zelen dres tudi ta vikend, a jim matični klubi zaradi svojih obveznosti to niso mogli omogočiti. A za prihodnje tekme bo potrebno sestaviti kompletnejšo ekipo. Na sporedu je še nekaj pomembnih in zanimivih tekem in škoda bi bilo dobro uvrstitev v prvenstvu (četudi ta ne bo zadostna za končnico) zapraviti v zadnjih krogih. Zmaji imajo sedaj nekaj dni počitka, da se pripravijo na nove tekme. Nato sledi 2.februarja novo gostovanje na Dunaju, zatem pa bomo v soboto in nedeljo 4. in 5. februarja doma videli dve zaporedni tekmi z ekipo Okanagan. Zmaji si lahko s pozitivnimi rezultati na teh tekmah ponovno povrnejo samozavest in se rezultatsko vsaj približno vrnejo v boj za končnico. Težko bo, a verjamemo, da bo trenerju Andreju Brodniku uspelo zbrati ekipo in verjamemo, da se bodo tokrat pozivu v ekipo odzvali vsi, ki jim bo zdravje to omogočalo.

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme z Debrecenom si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme z Dunajem si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme z Dunajem si lahko ogledate na tej povezavi. 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top