skip to Main Content
Velika zmaga v ligi ICE

V Hali Tivoli je gostovalo vodilno moštvo v ligi ICE HC Bolzano, prepričljivo pa so slavili zmaji s 5:2. Bolzano na lestvici ostaja na vodilnem mestu, zmaji so trenutno sedmi.

V pretekli sezoni sta se moštvi pomerili dvakrat in obakrat je bila uspešnejša Olimpija. V letošnji sezoni je bil ravno obračun z Bolzanom prvi za zmaje, ki pa so morali v gosteh priznati premoč Italijanom. Tokrat je bilo razmerje moči povsem drugačno. Že na začetku tekme so pobudo prevzeli domačini, najprej je bil v zeleno-belem dresu uspešen Joseph Garreffa in pol minute pred koncem srečanja še Rok Kapel.

Tudi naslednjih 20 minut je bilo v znamenju domače ekipe, ki je vodstvo še povečala. Še enkrat je zadel razpoloženi Rok Kapel, v 32. minuti je kazalo že, da je dosegel klasični hat trick, a se je na koncu izkazalo, da je plošček v gol vendarle preusmeril Nik Simšič.

V zadnji tretjini so gostje pritisnili in skušali pripraviti preobrat, precej dela je imel Žan Us. A prednost domačih jim je uspelo le znižati, zadeli so dvakrat, drugi zadetek z dvema igralcema več. Za zmaje pa je bil uspešen še Kristjan Čepon za končnih 5:2.

»Prvih 40 minut smo igrali zelo dobro in disciplinirano, nismo dopuščali protinapadov, kreirali smo napade, plošček je šel na gol…V zadnji tretjini je bilo nekaj nediscipline, nekaj prekrškov in nasprotniki so dobili nekaj življenja, a vseeno premalo za preobrat. Če smo pravi, če imamo prave noge in smo spočiti, lahko vse premagamo. Lahko pa tudi izgubimo. Lani smo v prvih osmih tekmah zmagali šestkrat, letos imamo z osmih tekem pet zmag, od tega večino v gosteh,« je po tekmi komentiral trener Mitja Šivic. Ritem tekem se bo zdaj nekoliko umiril in pred fanti sta po dve tekmi na teden. »To nam bo omogočilo, da se spočijemo in naredimo kakšen kvaliteten trening.«

Zmaje čaka v pek, 21. oktobra, gostovanje v Gradcu. Naslednja domača tekma pa je v nedeljo, 23. oktobra, ob 17.30. V Ljubljano prihaja HC Pustertal.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top