skip to Main Content
Vedno več Malčkov uspešno nastopa tudi v državnem prvenstvu U-12

Sobota 28.1 je prinesla nov krog državnega prvenstva selekcij U-12. Med drugim je bila na sporedu tudi tekma HK MK Bled in HK Celje.

V letošnji sezoni kar nekaj Ljubljanskih Malčkov uspešno nastopa v dresih Celja in tokrat je priložnost dobilo kar 9 mladih igralcev Olimpije. Nastopili so:

  • Alex Sedej Šebenik
  • Ian Petronijevič Lepša
  • Tom Smolnikar
  • Jernej Cerjak
  • Jon Purkat
  • Tai Bogomolec
  • Samo Lavrih
  • Lev Lesar
  • Bor Rakun

Nekateri Malčki nastopajo za ekipo Celja že praktično celotno sezono, nekateri so se ekipi priključili tekom sezone, za dva Malčka (Jon Purkat in Tai Bogomolec) pa je bila ta tekma posebna, saj sta tokrat prvič nastopila na uradnih tekmovanjih Hokejske zveze. Bravo Jon, Bravo Tai!

Avtor: Uroš Šebenik

Malčki so dobro izkoristili ponujeno priložnost in skupaj s sovrstniki iz Celja z borbeno igro dokazali, da znajo igrati hokej. Rezultatsko gledano tekma s favoriziranimi domačini sicer ni puščala dvoma o zmagovalcu. Nenazadnje gre za ekipo, ki se skupaj z odličnimi igralci Olimpije bori za sam vrh prvenstvene lestvice. A vseeno so Celjani prikazali dober odpor. Podobno kot pred dnevi v Zagrebu so v prvi tretjini tekmo pričeli malce nervozno in so se morali, kljub temu, da so v danem trenutku držali rezultat 2:1, na koncu tretjine sprijazniti z vodstvom domačih 9:1. V nadaljevanju pa so se igralci bolj sprostili in igra je bila bistveno bolj odprta. Celjani so bili ponovno dokaj učinkoviti in skozi celotno tekmo kar 5-krat premagali domačega vratarja. Tekma se je končala z rezultatom 17:5.

Avtor: Uroš Šebenik

Posnetek celotne tekme si lahko ogledate na spodnji povezavi. Čestitke igralcem vseh barv za prikazano igro.

Celjani imajo do konca rednega dela prvenstva še 3 neodigrane tekme. Dobro igro bodo poizkusili ponoviti proti favoriziranim Kranjčanom, nato jih čaka še dvoboj z ekipo HDD Bled, kjer se bodo enakovredno kosali za nove osvojene točke, na koncu pa jih morebiti čaka še neodigrana tekma z ekipo Crvene Zvezde, katera usoda pa še ni znana, saj imajo Beograjčani kar nekaj neodigranih tekem in ni jasno, ali jih bodo do konca rednega dela sezone sploh uspeli vse spraviti pod streho. Ker gre za zaostale neodigrane tekme, točni termini še niso znani.

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top