skip to Main Content
Večni derbi za naše kadete ni bil uspešen

V soboto 3. decembra je bila na sporedu nova tekma naših kadetov. Tako kot prejšnjo soboto je bila na sporedu tekma dveh ekip z vrha lestvice. V Tivoli so prispeli hokejisti z Jesenic. Prejšni vikend naši proti ekipi Triglav niso bili uspešni in tudi tokrat se žal našim ni izšlo po željah.

Zmaji so sicer nastopili v malce okrnjeni ekipi. V prvo tretjino so bolje vstopili gostje. Tudi naši hokejisti so imeli svoje priložnosti, a več teh je bilo na strani gostov. Tudi pobuda na njihovi strani je bila tekom tretjine vedno bolj izrazita. Razmerje v strelih je bilo 15:8 v korist Jesenic. Ne glede na to, sta mreži kar nekaj časa mirovali. Nato pa sta sledili črni minuti. V 16. in 17. minuti so gostje dvakrat zapored hitro zadeli in kar naenkrat se je tekma rezultatsko močno nagnila v njihovo stran. Sicer je bila to šele prva tretjina, a izkazalo se je, da so bile to na nek način odločilne minute.

V drugi tretjini je bila tekma bistveno bolj izenačena. Naši so postopoma vzpostavljali pritisk na nasprotnikova vrata. Videli smo nekaj priložnosti, a rezultat 2:0 je ostal nespremenjen vse do konca tretjine.

V zadnjo tretjino so naši vstopili še bolj odločeni, da tekmo obrnejo. Pobuda je bila na naši strani. Videli smo vedno več nevarnih priložnosti pred vrati gostov in zadetek je nekako visel v zrake. A strelci so bili premalo zbrani, gostujoča obramba pa premočna in zadetka ni bilo. In namesto zadetka v mreži gostov je sledil zadetek v naši mreži. V 56. minuti so gostje izkoristili eno izmed redkih situacij pred našimi vrati v zadnji tretjini. Plošček se je nekoliko nerodno odbil in gostje so povedli s 3:0, kar je bržkone tekmo dokončno odločilo. Ni pa tu bilo konec akcij. Zmaji so še vedno želeli doseči vsaj častni zadetek. Borba na obeh straneh v zadnjih minutah ni prinesla novih zadetkov, je pa zato prinesla nekaj nervoze ob dvobojih. V zadnjih minutah smo tako videli nekaj borbenih vložkov, ki sicer na rezultat tekme niso imeli vpliva, so pa zato morebiti prinesli še dodatno motivacijo za naslednje obračune teh dveh ekip.

Namreč s trenutnimi tekmami se v resnici počasi zaključuje šele prvi del rednega dela v prvenstvu. Po 14 odigranih tekmah se bodo namreč ekipe ločile na dva dela. Prve štiri ekipe se bodo v nadaljevanju rednega dela pomerile med sabo, enako pa velja za zadnje štiri ekipe. Osvojene točke iz prvega dela se pobrišejo (prva ekipa začne drugi del s 3 točkami, druga z 2 točkama,…). Naši zmaji so si mesto med prvimi štirimi ekipami praktično že zagotovili. Pri tem pa bomo, kot vse kaže, osvojili 3 mesto.

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno lestvico v kategoriji u-17 spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top