skip to Main Content
Večni derbi v selekciji U-15 je pripadel domačim

V selekciji u-15 je bil v četrtek 23. septembra na sporedu derbi kroga. Na Jesenicah sta se pomerili domača ekipa in naši zmaji. Gre za dve ekipi, ki vsekakor merita proti vrhu lestvice. Ekipi sta zato nastopili v več ali manj polnih postavah.

Pričakovali smo tesno in zanimivo tekmo in točno takšno smo tudi dobili. Prva tretjina je bila od vseh še najbolj “mirna”. V izenačini igri so bili prvi uspešni naši. V 7. minuti  sta podala Matija Žulič Čehovin ter Julijan Huč, zadel pa je Valentin Val Kurbos. Nekaj minut kasneje so domači izid izenačili, že takoj v naslednjem napadu, pa so naši ponovno prevzeli vodstvo. Po podaji Joc Bukovca je bil uspešen Tom Smolnikar.

Drugo tretjino so naši prišeli s kar dvema igralcema več na ledu. Proti koncu prvega dela smo namreč videli dve izključitvi na strani domačih. Žal pa naši igralci te prednosti niso izkoristili. Celo obratno. Po dveh minutah igre so domači zadrsali v polni postavi, kjer so dobro izkoristili manjšo nezbranost naših. Sledili so kar 3 hitri zadetki in 25. minuti je bil izid spreobrnjen. Domači so vodili s 4:2. Naši mladi zmaji so tu sicer uspeli zaustaviti nalet domačih in igra je kmalu ponovno postala izenačena, a od tu naprej so naši zaostajali in zares domačih niso več ujeli.

V 36. minuti so naši igralci vnovčili pobudo, ki so jo počasi prevzemali. Lev Lesar je zadel v igri z igralcem več (podajalca sta bila Joc Bukovec in Ian Petronijevič Lepša) in izid je bil znižan na 4:3. A domači so kmalu zopet povišali na 5:3. Pred koncem tretjine pa je hitri protinapad izkoristil Rogl Oskar in na zadnji odmor sta ekipi odšli z vodstvom domačim 5:4.

Borbenost in izenačenost v tekmi se je stopnjevala in v zadnji tretjini je bilo zanimivih dogodkov še več. Začetek tretjine je minil v nekaj izključitvah. Izid se pri tem ni spremenil. V 48. minuti pa so bili nato ponovno uspešnejši domači in izid je bil povišan na 6:4. A tekma še ni bila odločena. Že v 49. minuti je bil izid po dveh hitrih zadetkih naših poravnan. Najprej je po podaji Oskarja Rogla zadel Tomaž Žun, nato pa je Svit Ravnik podal Oskarju Roglu za 6:6. A kot rečeno, naši v tekmi po tistih “črnih” minutah v začetku druge tretjine domačih zares niso nikoli ujeli. Tako so domači kmalu ponovno prišli v vodstvo. A v zadnji tretjini je bil Oskar Rogl zelo razigran in v 53. minuti je po podaji Jerneja Cerjaka Oskar zadel za 7:7. Tekma je bila izenačena in pričele so se odštevati zadnje minute. Te minute so prinesle še največ nervoze in kar nekajkrat sta morala sodnika pomiriti strasti. V “matematiki” izključitev pa so se sodniki odločili, da bodo nekaj več minut na klopi sedeli naši igralci. To so domači znali izkoristiti. V 58. minuti je padel odločujoč zadetek. Domači so v igri z igralcem več zadeli. Rezultat 8:7 se do konca nato ni več spremenil in domači igralci so se lahko veselili zmage.

Naši mladi zmaji veliko časa za počitek nimajo. V nedeljo je na vrsti naslednja tekma. Tokrat naši “potujejo” v Zalog.

 

Zapisal: Vladimir  Ban

 

Podrobnejšo statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top