skip to Main Content
Večni derbi v selekciji kadetov odločen šele v podaljšku

V soboto 19. novembra je bil na vrsti večni derbi v kategoriji u-17. Nasproti sta si stali trenutno vodilni ekipi in pričakovali smo zanimivo tekmo.

In tekma je bila res izenačena. Prvi so zadeli naši. V protinapadu je Ian Petronijevič Lepša lepo našel Lovro Pipana, ki je zadel za 1:0. Pisala se je 9. minuta. A vodstvo ni dolgo trajalo. Že po dveh minutah se je plošček pred našimi vrati malce nasrečno odbil od drsalke obrambnega igralca in izid je bil izenačen. Ekipi sta še naprej igrali napadalno in že v 14. minuti smo videli nov zadetek. Žiga Kuhar je Olimpijo popeljal v novo vodstvo. A tudi tokrat vodstvo ni dolgo trajalo. Tokrat so domači že po dobre pol minute igre izid ponovno izenačili. Dva hitra izenačenja sta pobudo prenesla na domačo stran. Do konca tretjine je sledila najprej izključitev na naši strani, nato pa še zadetek domačih v igri z igralcem več in na prvi odmor sta ekipi odšli s prednostjo Jesenic 3:2.

V drugi tretjini našim igra takoj ni čisto stekla. A tudi domači niso bili uspešni in gledali smo ienačeno igro, brez večjih priložnosti. To pa je v 34. minuti izkoristil naš prvi napad. Ian Petronijevič Lepša je podal, Tevž Žibert pa zadel in izid je bil izenačen.

A ta zadetek naše ni popeljal do prave pobude. Nadaljevala se je podobna igra. To pa je bolj ustrezalo domačim. Nekaj časa novih zadetkov ni bilo, nato pa so domači v 56. minuti izkoristili eno izmed svojih priložnosti in zadeli za vodstvo 4:3. Do konca je bilo samo še malce več kot 4 minute in ta prednost je bila za teh nekaj minut kar velika. A naš prvi napad je poskrbel, da temu ni bilo čisto tako. Še v isti minuti so naši zopet zadeli in izid je bil ponovno izenačen. Rezultat 4:4 se je obdržal vse do konca in na vrsti so bili podaljški.

V podaljšku pa so bili uspešnejši domači. V 63. minuti je padel odločilni zadetek in zmaga je ostala doma. S tem rezultatom so Jeseničani na vrhu lestvice prehiteli Olimpijo, hkrati pa je obe ekipi prehitel še Triglav, tako da imamo na vrhu lestvice kar gnečo. Naslednja tekma pa je na vrsti že čez teden. V sredo naši odpotujejo k ekipi HDD Bled.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno lestvico v tekmovanju u-17 spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top