skip to Main Content
Večni derbi v kategoriji mlajših dečkov je pripadel zelenim

Torek 5. februar je prinesel novo tekmo v državnem prvenstvu mlajših dečkov (u-12). Na vrsti je bil Večni derbi. V Tivoli je pripotovala ekipa Hidria Jesenice.

Tekma bi morala biti odigrana že v soboto, a je bila na željo gostov prestavljena na torkov termin. Ekipi se v zaključku rednega dela državnega prvenstva borita za visoka mesta. Gostje zasedajo 2. mesto, naša ekipa Zeleni pa 3. Ne glede na razplet današnje tekme bi tako morali ostati tudi do konca rednega dela prvenstva, saj so razlike v točkah skoraj nedosegljive. Tekma tako zares ni odločala o končni razvrstitvi po rednem delu, je tekma predstavljala nekakšno idealno pripravo na končnico, saj se bosta ti dve ekipi v končnici srečali v polfiinalu (če bosta seveda uspešno preskočili svoji oviri v četrtfinalu). Res pa je, da sta ekipi nastopili v malce okrnjenih postavah, saj so v tem času marsikateri igralci bolni.

Nenazadnje pa je bila tekma zanimiva tudi zato, ker smo lahko prvič v sezoni spremljali dvoboj teh ekip po prestopnem roku, ko so se igralci iz obeh Olimpijinih ekip med seboj premešali. Kakorkoli že obetali smo si lahko zanimiv in simpatičen dvoboj.

Tekma se je bistvo bolje pričela za Ljubljansko ekipo. Že v prvi minuti so naši napadalci izkoristili napako v obrambi gostov in povedli z 1:0. Sledila je lepa priložnost za goste, kjer je dobro posredoval naš vratar, a v 4. minuti so napadalci ekipe Olimpije zopet pobegnili v hiter protinapad in rezultat je bil že 2:0. Takoj za tem pa je vodstvo znašalo že 3:0. A tu so se naši igralci malce ustavili. Gostje so pobudo naših nevtralizirali, sledilo je nekaj napak in neodločnosti tudi v naših obrambnih vrstah in dobrih 5 minut pred koncem prve tretjine je bil izid znižan že na 3:2. Tega preobrata si seveda igralci Olimpije niso želeli, je pa zato tekma postala zanimiva in živahna. Do konca tretjine smo videli še nekaj priložnosti, a izid je ostal nespremenjen.

Začetek druge tretjine je pripadel gostom, ki so kar močno pritisnili na naša vrata. A naša ekipa je uvodne napade ubranila in sledila je bolj enakovredna igra. Tu pa so naši napadalci pričeli prihajati do svojih priložnosti. Po 6. minutah igre so tako izkoristili protinapad, kjer je naš napadalec z močnim strelom neubranljivo zadel za povišanje vodstva na 4.2. Dve minuti kasneje pa je bil izid že 5:2.

A tista pozitivna “gorenjska trma” je obveljala tudi tokrat. Vsakič ko je že kazalo, da se bo tekma prelomila, so se gostje vrnili v igro. Dobro minuto kasneje so namreč krenili v hiter protinapad po desni strani. V igri 1-na-1 je bil uspešnejši gostujoči napadalec in rezultat je bil znižan na 5:3. Po zadetku so gostje za nekaj napadov ponovno pritisnili na naša vrata, a naša obramba novih zadetkov ni dopustila. So pa minuto pred koncem nato zadeli naši napadalci. 6:3 je bil tudi končni rezultat 2. tretjine.

V zadnji tretjini smo v začetku videli malce manj priložnosti. Naši igralci so se ob dokaj visokem vodstvu bolj skoncentrirali na kontroliranje igre, kar jim je tudi uspelo. Gostje tako nisoniso več prihajali do lahkih priložnosti. Po nekaj minutah sta sledili prvi in edini izključitvi na današnji tekmi. Obe sta bili na strani Olimpije. Nekaj časa so imeli gostje celo dva igralca več na ledu. A zares pravih priložnosti tudi ta prednost ni prinesla in igra se je ponovno počasi umirila. S tem pa je počasi postajalo jasno, da je današnji zmagovalec odločen. Proti koncu tekme so sicer gostje še nekajkrat napadli in med drugim poizkusili tudi z igro brez vratarja. A to je zgolj omogočilo našim napadalcem, da so zadeli še sedmič. Tekma je bila tako končana z rezultatom 7:3.

Video povzetke s tekme si lahko ogledate v spodnjem prispevku.

Sicer pa mlade igralce nadaljevanja prvenstva čaka že naslednjo soboto. Ekipa Beli se bo odpravila na Jesenice, ekipa Zeleni pa doma (oz. zaradi zasedenosti dvorane Tivoli v Zalogu) pričakuje trenutno vodilno ekipo KAC.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe Zeleni s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spreljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top