skip to Main Content
Večni derbi v kategoriji dečkov je pripadel našim

V nedeljo 20. novembra je bil na vrsti večni derbi v kategoriji u-15. Naši so odpotovali na Jesenice. Nasproti sta si stali vodilni dve ekipi v prvenstvu in pričakovali smo lahko zanimivo tekmo.

V prvi tretjini smo videli izenačeno igro. Nekaj časa so bili bolj nevarni naši, nekaj časa pa domači igralci. Razmerje v strelih je bilo 12:8 v korist domačih.

Drugo tretjino so nato bolje odprli domači. Že takoj v prvi minuti so zadeli, v 27. minuti pa povedli že z 2:0. Kazalo je že, da bodo tokrat vseeno boljši domači, a naši so se zbudili in počai prevzeli pobudo. Najprej je v 35. minuti v hitrem protinapadu zadel Jure Železen, minuto kasneje pa je z natančnim strelom od daleč izid izenačil Domen Dolžan. 2:2 je bil tudi rezultat po koncu druge tretjine.

Zadnjo tretjino so naši pričeli z igralcem manj na ledu, saj je bilo potrebno odslužiti še kazen s konca druge tretjine. A tu so jo bolje odnesli naši. Ukradli so plošček domačim in zadrsali v hiter protinapad. Žiga Kuhar je podal, Jure Železen pa zadel in naši so povedli s 3:2. Pobuda je ostala na naši strani in nekajkrat so imeli naši priložnost, da vodstvo še povečajo. Nekaj minut so naši drsali tudi z igralcem več na ledu. Nato pa so prišle nove kritične minute. Konec 54. in v začetku 55. minute so si naši prislužili dve hitri kazni in domači so imeli na ledu kar dva igralca več. A naša obramba je zdržala in poti nazaj nekako ni bilo več. Seveda so na koncu tekme domači iz vrat potegnili še vratarja. Nekaj priložnosti za izenačenje je bilo, a zmaga je tokrat zasluženo odšla v Ljubljano.

S tem so igralci Olimpije zavzeli prvo mesto na prvenstveni lestvici. Bržkone pa bi lahko to mesto obdržali tudi po naslednjem vikendu, saj se v nedeljo odpravljajo k predzadnje uvrščeni ekipi v Beograd.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno lestvico v kategoriji u-15 spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top