skip to Main Content
Večni derbi selekcij mlajših dečkov je tokrat pripadel Olimpiji

V soboto 25. januarja je bil na sporedu nov krog v tekmovanju selekcij U-13. Na vrsti je bil derbi vodilnih ekip in dobri stari večni derbi med ekipama Olimpije in Jesenic. Tekma se je odvijala v Tivoliju.

Tekma je bila živahna vse od začetka. V uvodnih minutah so imeli naši igralci celo nekaj več nevarnih priložnosti, a prvi so povedli gostje. V 4. minuti je sledil strel z leve od daleč, ki je našega vratarja kar malce presenetil in gostje so povedli z 1:0. Ritem igre se po uvodnem zadetku ni spreminjal. A to je bolj ustrezalo gostom, ki so postajali vedno bolj nevarni. V 10. minuti so eno izmed priložnosti izkoristili in povišali svoje vodstvo na 2:0. Tu so gostje prevzeli pobudo. Šele proti koncu tretjine so se naši zmaji ponovno zbudili. Nekajkrat so nevarno zapretili, zadeli celo okvir vrat, a zadetkov ni bilo in 2:0 je bil tudi končni rezultat tretjine.

Naši zmaji naleta iz konce prve tretjine v drugo niso prinesli. Bolj nevarni so bili gostje, ki so kmalu zadeli okvir vrat. Igra je ostala živahna s priložnostmi. Nato pa se je po 7. minutah stvar obrnila v prid zmajev. Izključen je bil gostujoči igralec. Naši so to dokaj hitro izkoristili in s strelom od daleč znižali vodstvo gostov na 2:1. V igri z igralcem več so nato imeli priložnost še gostje, ki pa tovrstne priložnosti niso izkoristili. Do konca tretjine novih zadetkov ni bilo in retultat je ostal 2:1.

Hitra igra se je prenesla tudi v zadnjo tretjino. Tu pa so bili ponovno uspešnejši gostje. Prodrli so po desni strani in vodstvo je znašalo že 3:1. A zmaji se niso predali. Nekaj minut kasneje so podobno akcijo, kot prej gostje, izvedli še domači igralcin in tako kot gostje, so bili učinkoviti tudi oni. Izid je bil znižan na 3:2. Do konca tekme je bilo še 13 minut. Nekaj minut je bila igra izenačena, nato pa smo 8 minut pred koncem dobili novo priložnost z igralcem več. Mladi zmaji so pritisnili. Že takoj so zadeli okvir vrat, a plošček ni našel poti v gol. Nekaj časa so naši igralci še pritiskali, nato pa je že čisto na koncu kazni, sledil nov strel od daleč in znova se je zatresel okvir vrat. Tokrat pa je plošček prišel do našega napadalca, ki je odbitek poslal v mrežo in izid je bil izenačen.

Po tem zadetku so naši igralci prevzeli pobudo. Napadi so naprej, čas na semaforju pa se je iztekal. Vse to je trajalo do zadnje minute. Naši so pritiskali. Gostujoči trener je pol minute pred koncem vzel minuto odmora, a se je izkazalo, da je ta bolj koristila našim igralcem. Ti so se zbrali in še zadnjič pritisnili na gostujoča vrata. In ta pritisk se je več kot poplačal. 5 sekund pred koncem je plošček prišel do našega napadalca, ki je natančno meril in zadel za 4:3. Tu je bila tekma končna in zmaga je ostala doma.

Točkovno gledano tekma verjetno pravih vplivov na lestvico ne bo imela. Olimpija ostaja na 2. mestu in bo tam bržkone ostala tudi do konca rednega dela. Sicer so na ostalih tekmah Zagrebčani premagali VSV s 4:3, Triglav je premagal Celje z 8:2, HKMK Bled je premagala Slavijo s 3:1, Mariborčani pa so z zmago 6:5 nad ekipo HDD Bled zabeležili prvo zmago v letošnji sezoni. Naslednji vikend je ekipa Olimpije prosta, tako da mladi zmaji ponovno na led stopijo 8. februaarja, ko v Tivoli prihaja ekipa iz Celja.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top