skip to Main Content
Večni derbi pri kadetih so odločili šele kazenski streli

V torek 18.januarja je bila na sporedu zaostala tekma v državnem prvenstvu U-17. Gre za zadnjo tekmo (zadnjo za naše fante) v prvem delu rednega dela. V Tivoli so prišli igralci Jesenic.

Obe ekipi se nahajata na samem vrhu lestvice. A v zadnjem času naši zmaji z dokaj kompletno zasedbo prikazujejo zelo dobre igre, Jeseničani pa so po uvodnih zmagah na začetku prvenstva doživeli nekaj slabših tekem. Če se malce navijaško izrazimo, smo torej v tekmo vstopali kot favorit, a jasno je, da se večni derbiji skorajda nikoli ne končajo brez pretresov in tudi tokrat je bilo tako…

Prva tretjina se je pričela tako kot smo pričakovali in si želeli. Pobudo so takoj prevzeli zmaji. Sprožili so več strelov na nasprotnikova vrata (v prvi tretjini je bilo razmerje strelov 13:8 v našo korist). A izključitve na naši strani (6 minut v prvih 10 minutah) so naš tempo malce uspavale. Vseeno pa so naši uspeli vnovčiti svoje priložnosti. V 8. minuti je po podaji Luke Baneka zadel Nik Sečen, proti koncu tretjine pa je po podaji Marka Škofica in Iana Petronijevič Lepše, ob igri z igralcem več, zadel še Nejc Golob. Naši so se tako na prvi odmor odpravili z dokaj lepo prednostjo 2:0.

V drugi tretjini smo gledali podobno igro. Naši so še bolj nastreljali goste (13:6). Bilo je tudi manj izključitev na naši strani (v celotni tretjini le ena). Sicer so borbeni gostje v 26. minuti najprej izid znižali na 2:1, vendar sta nato Nik Sečen (podaja Matic Perčič) ter Luka Banek (podaja Ian Petronijevič Lepša in Nejc Golob) poskrbela, da se je prednost naših še povečala. Na zadnji odmor so naši odšli z  rezultatom 4:1. V prvih dveh tretjinah so si naši, poleg 4 zadetkov, priigrali še nekaj zelo lepih priložnosti. Dvakrat so tudi zadeli okvir vrat. Škoda, da vseeno ni bila izkoriščena kakšna priložnsot več, ker bi se potem morebiti tekma končala drugače…

Visoko vodstvo je namreč naše zmaje celo malce uspavalo in v zadnji tretjini se je igra obrnila. Naši so postali v napadu bistveno bolj pasivni, gostje pa so postajali vedno bolj in bolj nevarni. Nekaj časa je sicer še kazalo, da zmaji rezultat vseeno uspešno kontrolirajo. Nato pa so gostje najprej zadeli v 52. minuti. Tu zadeva še ni bila “kritična”. Ko pa so v 55. minuti gostje zadeli še enkrat in izid znižali na 4:3 pa je igra postala zanimiva. To je naše prebudilo in zmaji so pričeli igrati bolje. Videli smo nekaj lepih priložnosti, a na žalost nobena ni bila izkoriščena. Nato pa so prihajale zadnje minute in gostje so iz vrat potegnili še svojega vratarja. Naši so se dobro branili. Nekajkrat so že skoradja zadeli prazna vrata, nato pa so prišle zadnje sekunde. Gostje so pritisnili, naši so plošček uspešno odbili stran od vrat ob ogradi, tu pa so bili naši branilci malce nepazljivi in plošček je prišel do gostov. Sledil je strel na naša vrata in v gneči se je nato 8 sekund pred koncem tekme plošček nekako skotalil za hrbet našega vratarja in izid je bil izenačen.

Sledil je podaljšek. V podaljšku so se gostje postavili bolj pasivno (kot da so se zadovoljili s točko in so vse stavili na kazenske strele), našo pa so napadali. A 5 minut je bilo prekratkih, da bi naši zadeli in sledili so kazenski streli. Strelci so bili zelo razpoloženi. V prvih 3 sedijah so naši zadeli vse 3 kazenske strele (Luka Banek, Nik Sečen in Ian Petronijevič Lepša). Vendar so tudi gostje dvakrat zadeli in serija še nikakor ni bila odločena. V četrti seriji sta bila nato oba strela neuspešna in sledila je zadnje serija. Naši so najprej zgrešili. Gostje so imeli možnost izid izenačiti, a je naš vratar Matija Ulčar zadnji strel ubranil in naši so se lahko veselili zmage po kazenskih strelih.

S tem se za naše fante končuje prvi del rednega dela prvenstva. Od sobote naprej se bodo ekipe namreč razdelile v dve skupini. V prvi skupini bo ostalo prvih 4 moštev (Olimpija, Jesenice, Maribor in Triglav), ki bodo nato odigrale še 2-krožni ligaški sistem, ki bo dokončno določil vrstni red prvih 4 ekip pred končnico. Čaka nas torej zelo izenačenih in zanimivih 6 tekem. Prva bo na vrsti v soboto, ko se naši zmaji odpravljajo na Jesenice.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij z dogodka si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top