skip to Main Content
Večni derbi pri kadetih je tokrat pripadel Jeseničanom

Na pol-praznični torek je prinesel nove tekme v tekmovanju kadetov U-16. Kadeti se bodo namreč kmalu odpravili na mini “reprezentančni-break” in zato je te dni razpored tekem zelo zgoščen.

Tokrat so v Tivoli prispeli igralci z Jesenic. Ekipi sta se letos enkrat že srečali. Takrat so bili po izvajanju kazenskih strelov boljši Ljubljančani (4:3). A to je bilo na začetku sezone, ko so Ljubljančani prikazovali dobre igre, Jeseničani pa so svojo formo šele lovili. Trenutna izenačenost obeh ekip na prvenstveni lestvici (pred tekmo sta imeli obe ekipi 15 točk) je torej lahko varliva.

Pričakovali smo težko tekmo in točno tako je tudi bilo.

Tekma se je sicer začela dokaj izenačeno. A to ni bila igra polna priložnosti, ampak bolj igra na sredini igrišča. Vendar se je že takoj pokazalo, da so vsaj za odtenek bolj nevarni gostje, ki so iz minute v minuto resneje ogrožali Ljubljanska vrata. Obramba domačih se je prvič prelomila v koncu 8. minute. Tim Dolinar je zadrsal za Ljubljanska vrata in s klasičnim strelom okoli vrat presenetil Ljubljanskega vratarja Lana Kavčiča. Gostje so povedli z 1:0. A v tej fazi igri so imeli domači igralci kljub vsemu še vedno dovolj moči in volje, da se niso kar tako predali. Že minuto kasneje so Zmaji kombinirali v napadalni tretjini na desni strani. Gostujoči branilec je za trenutek celo izgubil palico, kar so igralci Olimpije izkoristili. Kombinirala sta Nik Pratneker Hatič in Gašper Šubic. Plošček je prišel pred vrata, kjer je bil spreten in natančen Mark Sever in rezultat je bil izenačen na 1:1.

A domači igralci niso dolgo uživali v poravnanem rezultatu. Že takoj po sodniškem menu so gostje krenili v napad. Plošček je na koncu prevzel Lovro Kumanovič. Ljubljanski branilci so mu sicer poizkušali plošček odvzeti, a ta ga je zadržal dokler ni pred vrati dobil dovolj prostora in je iz bližine neubranljivo zadel za novo vodstvo gostov 2:1. Po treh hitrih zadetkih se je igra nato za nekaj minut malce umirila. A takšna igra je očitno gostom še bolj ustrezala. V 14. minuti se je plošček nahajal v napadalni tretjini domače ekipa, a Zmaji so plošček izgubili in Tim Dolinar je hitro zarsal v protinapad. Ljubljanski branilci ga niso mogli več dohiteti in v samostojnem prodoru so gostje povišali na 3:1.

Tu se je že nakazovalo, da današnja tekma ne bo izenačena in zanimiva vse do zadnjega sodnikovega zvižga. A, da temu čisto še ne bo tako že v prvi tretjini, je čez nekaj minut ponovno poskrbel Ljubljanski najmlajši napad. V 18. minuti so gostujoči branilci dobili plošček v svoji obrambni tretjini. Pri prehodu v napad pa so bili nepazljivi. Plošček je prestregel Mark Sever, ki je s palico plošček natančno preusmeril v gol. To pa za prvo tretjino še ni bilo vse. Že v naslednji minuti bi se rezultat skoradja ponovno spremenil, a močan strel gostujočega napadalca je zaustavila vratnica in prva tretjina se je končala z rezultatom 3:2.

Zaostanek 3:2 po prvi tretjini sicer ni nujno slab rezultat, saj omogoča ekipi, da se dvigne in v nadaljevanju prevzame pobudo. Vendar to danes Zmajem ni bilo usojeno. V prvih trenutkih druge tretjine je sicer izgledalo, da so Zmaji v nadaljevanje tekme krenili odločno. Igralci Olimpije so napadali v obrambni tretjini gostov. Tam pa so izgubili plošček in David Baloh je zadrsal v nov hiter protinapad. Gostje so tako v začetku 22. minute vodstvo že povišali na 4:2. V 25 minuti je nato sicer lep prodor uprizoril Matija Jan Lan, a je rezultat ostal nespremenjen. Sledila je izključitev gostujočega napadalca, kar pa Zmaji niso izkoristili, da bi prevzeli pobudo in čez nekaj minut je sledila kazen. Lovro Kumanovič je v 30. minuti izkoristil nov protinapad in povišal vodstvo na 5:2. V nadaljevanju sta nato sicer imala lepo priložnost še Karlo Marinkovič in Gašper Šubic, a v 37. minuti je nato sledil nov zadetek, ki je nekako uprizoril nemoč domačih na današnji tekmi. Gostje so namreč zadeli z igralcem manj na ledu in Lovro Kumanovič je s svojim tretjim zadetkom povišal vodstvo na 6:2. To je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

Če so Zmaji v drugi polovici druge tretjine kar malce zaspali, so se vsaj malce na novo prebudili v začetku tretje tretjine. Uvodne minute so, kljub občasnim nevarnim situacijam pred Ljubljanskimi vrati, pripadle Zmajem. V 44. minuti se je plošček nahajal v napadalni tretjini Olimpije. Napadalci v zelenih dresih so vztrajali, da je plošček ostal v tem delu igrišča. Končno so si ga priborili in Mark Sever je zadrsal proti vratom po levi strani. Njegov strel je vratar ubranil, a plošček se je odbil na desno stran, kjer je Borna Kopač z natančnim strelom znižal na 3:6. To je Zmajem vlilo kanček upanja in njihova igra se je razživela. Borbena in napadalna igra se je Zmajem obrestovala. V 48. minuti so gostje pričeli napad iz lastne tretjine. A podajo proti napadalcem je prestregel Nik Pratneker Hatič. Nik je zadrsal v napadalno tretjino in z močnim in natančnim strelom z višine bulije zadel za 4:6.

Časa za preobrat je bilo v tej točki sicer še dovolj, a prave moči Zmaji za to niso imeli. Nekaj minut so še pritiskali, nato pa so gostje počasi vzpostavili ravnotežje. Vsega je bilo konec v 55. minuti, ko so gostje krenili v protinapad. Matic Torok je zadel za 4:7 in tekma je bila dokončno odločena. To se je pokazalo tudi v igri Zmajev, ki je dokončno padle. Posledično so gostje najprej preko Aleksandra Rijevca zadeli za 4:8, v 58. minuti pa je nato sledil še prekršek v protinapadi gostov, kar je pomenilo kazenski strel. Zanesljiv izvajalec je bil s svojim drugim današnjim zadetkom Matic Torok. 4:9 je bil tudi končen rezultat srečanja.

S tem porazom so kadeti sicer ostali na 4. mestu prvenstvene lestvice, a prvi trije tekmeci so se sedaj že kar malce oddaljili. Priložnost, da jih Zmaji vsaj delno dohitijo bo na vrsti že v soboto, ko se Olimpija odpravlja v Celje. Sicer je danes v preostalih tekmah Bled visoko s 16 proti 4 premagal Celje, KAC je bil v gosteh s 4:2 boljši od Triglava. Zanimivo situacijo pa smo videli v Zalogu. Tekma med Mariborom in Slavijo se je namreč odločila šele po izvajanju kazenskih strelov, po tem, ko je bil po 65. minutah rezultat še vedno nogometnih 0:0.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek zadetkov s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme in ostale podrobnosti si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top