skip to Main Content
Večni derbi mladincev je v zadnjih sekundah pripadel našim zmajem

V nedeljo 21. novembra je bil v kategoriji mladincev na sporedu večni derbi. Večni derbi ni bil imenovan “večni” le zaradi imen ekip, ampak tudi zaradi trenutnih rezultatov. Obe ekipi namreč v letošnjem prvenstvu zasedata najvišja mesta in tako smo lahko v Tivoliju pričakovali zanimivo tekmo. In točno takšno smo tudi dobili.

V tekmo so bolj odločno vstopili naši igralci. Bili so boljši nasprotnik in plošček se je večkrat nahajal v obrambni tretjini gostov, kot obratno. Tudi razmerje v stelih v celotni tretjini je bilo v korist zmajev (13:9). Naši so tako nekajkrat “stisnili” goste v svoji obrambni tretjini. Nekaj časa je trajalo, nato pa je v 10. minuti naša ekipa imela na ledu igralca več. Tian Hebar je podal na desno do Žige Mehleta, ki je lepo zaposlil Gregorja Žežlja na levi. Ta je z višine nekaj metrov neubranljivo zadel in Olimpija je povedla z 1:0.

A gostje se niso predali in nekaj minut zatem so izkoristili eno izmed priložnosti. Izid je bil ponovno izenačen. Ta zadetek je naše verjetno kar malce zmedel, tako da so gostje za kratko prevzeli pobudo in nekaj sekund kasneje je bilo že 2:1 za goste. Nekaj minut je trajalo, da so se naši zbrali, nato pa so zopet pričeli pritiskati na vrata gostov. To je trajalo vse do 19. minute, ko je Bruno Kuret ukradel plošček gostov, sam zadrsal proti vratom in zadel za končni rezultat tretjine 2:2.

Tudi v drugo tretjino so naši vstopili bolj odločno od gostov. Morebiti je bila naša pobuda na začetku druge tretjine še večja, kot je bila ta v prvi tretjini. Kar nekajkrat so si naši igralci pripravili lepo priložnost in kar nekajkrat so se morali gostje reševati s prepovedanim dolgim strelom. A zadetka ni bilo. Pobudo je nato sredi tretjine malce presekala poškodba našega kapetana Gregorja Žežlja. Manj napadalno igro naših, pa so ponovno izkoristili gostje. Najprej so v 39. minuti izkoristili igro z igralcem več. Nekaj sekund kasneje pa so ponovno zadeli in tretjino zaključili z dokaj visokim vodstvom 5:3.

A naši igralci so čutili, da so danes vseeno boljši nasprotnik od gostov in se niso predali. Tako so tudi zadnjo tretjino pričeli napadalno in ta se bolje ne bi mogla začeti. Matic Perčič je podal Žigi Mehletu na levi strani, ta pa je prodrl v napadalno tretjino in z lepim golom odprl lov na vodstvo gostov. V 41. minuti je bil tako izid znižan na 5:4. Tu se je igra malce “raztrgala” in v naslednjih minutah smo videli malce več prekinitev. A naši so vztrajali in to se jim je obrestovalo v 51. minuti. Takrat so imeli naši na ledu igralca več. Kazen gostujočemu igralcu se je že skorajda iztekla, ko so naši ponovno ukradli plošček. Tian Hebar je podal do Žige Mehleta, ta pa do Nika Sečena in izid je bil izenačen na 5:5. Sledil je še dodatni pritisk na gostujoča vrata. A plošček kar ni hotel v mrežo. Na koncu je že izgledalo, da bomo videli podaljške, vendar se je nato tekma odločila še v rednem delu.

Najprej so nekaj minut pred koncem naši igralci branili igro z igralcem manj, nato pa so se razmerja obrnila in so bili naši tisti, ki so napadali z igralcem več. Pritiskali so na vrata, a gostje so se uspešno branili. 6 sekund pred koncem je bila igra zaustavljena in sledil je sodniški met v obrambni tretjini gostov. Gostje so dobili ta met, sreča pa je bila na naši strani. Gostje so želeli plošček poslati stran od vrat, a ta se je nesrečno odbil in pristal v mreži. Naši igralci so se tako praktično v zadnjih sekundah veselili ponovnega prevzema vodstva. 6:5 je bil nato tudi končni rezultat tekme.

Naslednja tekma naše mladince čaka že med tednom, saj se v četrtek odpravljajo k ekipi Triglav.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top