skip to Main Content
Večni derbi mladincev je tokrat pripadal našim zmajem

V nedeljo je bil na sporedu nov večni derbi mladincev (u-19). V letošnjem letu smo jih sicer nekaj že videli in nekajkrat so bili naši zmaji dokaj ali povsem enakovredni. A povečini so bili vseeno Jeseniški igralci tisti, ki so bili letos bolj uspešni in glede na to, da so Jesenice tiste, ki so na vrhu prvenstvene lestvice, smo pričakovali novo težko tekmo. Vendar se je tokrat vse izšlo po naših načrtih….

Igra je že takoj na začetku postala hitra z veliko drsanja in malo prekinitvami. Sicer velikih priložnosti tu še ni bilo. Ritem so bolj narekovali naši fantje. Našo pobudo je še pospešila izključitev na strani gostov. Pobuda je trajala vse do 16. minute, ko je bil izključen igralec na naši strani. A gostje pravega napada v tem delu igre niso sestavili. Še več. Po minuti igre z igralcem manj je Žiga Mehle ukradel plošček na sredini igrišče. Podal ga je do Blaža Stipaniča, ki je prodrl vse do nasprotnikovih vrat in zadel v igri z igralcem manj za prvo vodstvo zmajev. To pa ni bil končni rezultat prvega dela igre. V zadnji minuti je sledil sodniški met v naši tretjini. Plošček so dobili zmaji, ki so krenili v napad. Kombinirala sta Luka Ogrinc in Blaž Stipanič, na koncu pa je plošček prišel do Žige Mehleta, ki je pred vrati natančno meril in zadel za 2:0. S tem se je prva tretjina tudi končala.

Rahla pobuda naših se je prenesla tudi v drugo tretjino. Še posebej je to prišlo do izraza po nekaj minutah, ko je sledila nova izključitev na strani gostov. Naši so malce pritisnili na nasprotnikova vrata, a zadetka ni bilo. Je pa zato zadetek prišel minuto po tem, ko sta ekipi zadrsali v polni postavi. Na sredini igrišča je do ploščka prišel Tino Burazin. Plošček je poslal proti gostujočemu vratarju, ki ga je plošček presenetil tako, da je malce nespretno posredoval. Z nekaj sreče za naše fante se je plošček znašel v mreži in vodstvo Olimpije je v 26. minuti igre znašalo že 3:0. A tekma vsekakor še ni bila odločena. Samo minuto kasneje so prvič zadeli tudi gostje. Izvajal se je sodniški met pred gostujočimi vrati. Plošček so dobili gostje, ki so hitro krenili v protinapad. Naši igralci so malce “zaspali” in protinapad se je pretvoril v igro 2-na-1, kar so gostujoči napadalci izkoristili in znižali izid na 3:1. Igra je sicer nato potekala naprej v prejšnjem ritmu in kazalo je, da imajo naši igralci še vedno stvar pod kontrolo, a pravih napadov na nasprotnikova vrata ni bilo. V takšni malce “zaspani” igri, so bili nato ponovno uspešni gostje. V 37. minuti je sledil strel na naša vrata z leve strani. Naš vratar je strel ubrail, a je odbitek prišel do gostujočega igralca, ki je spretno zadel in izid je bil znižan že na 3:2. A do preobrata ni prišlo. Samo nekaj sekund kasneje so naši že napadali. Z modre črte je strel sprožil Tian Hebar. Vratar gostov je strel ubranil, a plošček je prišel do Blaža Stipaniča, ki je zadel za novo povišanje vodstva 4:2. Tu pa še ni bilo konec dogajanj v drugi tretjini. Sledila je nova izključitev na naši strani. In še enkrat so naši igralci zadeli z igralcem manj v polju. Plošček je na desni strani ukradel Blaž Stipanič, ki je zadrsal proti vratom in dosegel svoj tretji današnji zadetek za vodstvo Olimpije 5:2. To je bil tudi končni rezultat 2. tretjine.

Zmaji so tudi tokrat vstopili v tretjino z relativno visoko prednostjo, a tudi tokrat tekma še ni bila odločena. V uvodu tretjine smo nekaj časa spremljali izenačeno igro, nato pa so prvi udarili gostje. V 48. minuti je njihov napadalec pobegnil po levi strani. Z natančnim strelom je premagal našega vratarja in izid je bil znižan na 5:3. Kmalu zatem je sledila še izključitev na naši strani. A na srečo so si takoj za tem izključitev prislužili tudi gostje in s prednostjo igralca več na ledu ni bilo nič. Ko se je naš igralec vrnil na led, so imeli naši igralci še nekaj malega časa z igralcem več na ledu, kar so izkoristili. Kombinirala sta Jan Lan Matija in Gregor Žeželj, na 6:3 pa je povišal Žiga Mehle. Igrala se je 51. minuta. Kljub temu pa tekma  tudi v tem trenutku še ni bila odločena. V 53.minuti so gostje sprožili strel z modre črte. To je bil bolj poizkus, da se plošček zadrži v napadalni tretjini, kot pa dejanski strel. A tokrat je bila sreča na strani gostov. Plošček se je preusmeril tako, da je presenetil našega vratarja in izid je bil znižan na 6:4. Nekaj sekund kasneje pa je bil rezultat že 6:5. Po sodniškem metu v naši tretjini so bili pred našim vratarjem v gneči po odbitku najbolj spretni gostje in rezultat je bil kar naenkrat skorajda izenačen. Gostje so začutili svojo priložnost in igra se je razživela. Ponovno so pritisnili na naša vrata in v naslednji minuti je zgolj okvir vrat zaustavil nov strel gostujočih napadalcev. Naš trener je tu pametno vzel minuto odmora in naši igralci so se lahko zbrali. To je igro umirilo in napadi gostov so pojenjali. Ti so seveda še vedno želeli izenačiti in pobuda je bila na njihovi strani, a pravih priložnosti za izenačenje v resnici ni bilo. Na koncu so gostje poizkusili še brez vratarja, takrat pa je plošček ukradel Žiga Mehle.

Na preostalih tekmah so Blejčani s 5:0 premagali Triglav, Slavija je z 11:0 premagala Mladost, Maribor in Crvena zvezda pa sta odigrali dvojni program. Na prvi tekmi so zmagali Mariborčani s 6:5, na drugi pa so bili z enakim rezultatom, a šele po izvajanju kazenskih strelov boljši Beograjčani. V prihodnjih dneh naše zmaje čaka kar nekaj dela. Najprej se v četrtek odpravijo v Zagreb, nato pa jih v soboto in nedeljo čaka dvojni program v Beogradu. Poti bodo vsekakor naporne, a hkrati je to idealna priložnost, da se z dobrimi rezultati Olimpija ponovno vrine med ekipe na samem vrhu.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top