skip to Main Content
Večni derbi je v kategoriji dečkov pripadel gostom

V nedeljo 12. decembra se je v kategoriji dečkov (u-15) odvijal večni derbi. V Tivoli je pripotovala ekipa z Jesenic.

V tej kategoriji sta se ekipi letos enkrat že pomerili. Na začetku sezone so Jeseničani doma z 8:7 premagali Olimpijo. Tudi tokrat smo pričakovali težko in izenačeno tekmo.

Ta pa se ni pričela tako kot smo si želeli. Že po nekaj minutah igre so gostje ukradli plošček našim branilcem in premagali našega vratarja za začetnih 1:0. A tu so se naši zmaji zbrali in se hitro vrnili v igro.

Že v četrti minuti je lepo kombiniral prvi napad. Valentin Val Kurbos je podal do Joca Bukovca. Ta pa je za vrati podal Ianu Petronijevič Lepši, ki je z bližine neubranljivo zadel za 1:0. V naslednji minuti pa sta Jure Železen in Matija Žulič Čehovin zaposlila Toma Smolnikarja, ki je v hitrem protinapadu prvič na tekmi povedel Olimpijo v vodstvo.

Nato pa je sledilo nekaj prekinitev in izključitev na naši strani. Gostje so to izkoristili in pobuda naših je splahnela. V eni izmed teh dveh kazni so gostje tudi zadeli za 2:2. A do konca tretjine so naši zopet pričeli prevzemati pobudo in dve minuti pred koncem je padel nov zadetek. Kombinirala sta Svit Ravnik in Oskar Rogl. Na koncu je zadel Oskar in Olimpija je lahko odšla na prvi odmor z minimalnim, a zasluženim vodstvom 3:2.

V drugo tretjino pa so bolje vstopili gostje. Malce nezbranosti v naših vrstah je rezutiralo v dveh hitrih zadetkih gostov in izid je bil kmalu preobrnjen v njihovo vodstvo 4:3. Naši so se sicer borili naprej in sredi tretjine je po lepi podaji Joca Bukovca zadel Valentin Val Kurbos. A v tej tretjini so imeli gostje več od igre. Vseeno se je tretjina končala z izenačenim rezultatom 4:4.

Če so naši v drugo tretjino krenili malce nezbrano, pa to ne drži za zadnjo tretjino. Takoj so prevzeli pobudo in pritiskali na gostujoča vrata. Pripravili so si kar nekaj priložnosti, nato pa je v 45. minuti Ian Petronijevič Lepša s samostojnim prodorom zadel za 5:4. A na žalost je bil to tudi zadnji zadetek naših na tej tekmi, gostje pa so jih dosegli še nekaj. Hitro sta sledila dva gostujoče zadetka za prevzem vodstva 6:5. V 55. minuti pa so gostje izkoristili še prednost z igralcem več in prvič na tekmi povedli z dvema zadetkoma 7:5. Pri tem izidu so naši čez nekaj minut imeli možnost se vrniti nazaj v igro, a je kazenski strel ostal neizkoriščen. Končni rezultat je ostal 7:5 za goste.

Za naše dečke pa pravega počitka ne bo. Že v sredo jih namreč čaka še ena težka tekma. V zaostali tekmi se bodo pomerili z ekipo HK Triglav. Tekma bo v Kranju.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji dečkov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top