skip to Main Content
Večer za pozabo v Tivoliju

Zmaji so v Hali Tivoli gostili HC Pustertal, moštvo, s katerim nas že iz Alpske hokejske lige veže rivalstvo in izgubili z visokih 7:0.  Prav nič ni šlo po načrtu zeleno-belih in zagotovo bodo fantje iz te tekme potegnili lekcijo.

HC Pustertal je po nizu slabih rezultatov odpustil Stefana Mairja, ki ga je pretekli teden zamenjal Phil Horsky. Na prvi tekmi, ki jo je vodil, je doživel hud poraz proti Dunaju s kar 9:1, drugačen obraz pa je moštvo pokazalo v nedeljo v Ljubljani.

Na drugi strani so na zadnjem gostovanju zmaji premagali Gradec in se povzpeli na šesto mesto, a dva dni kasneje jim v domači dvorani ni šlo prav nič po načrtih. Gostje so zeleno-bele presenetili že na začetku, začeli so dobro, izkoriščali priložnosti in po prvi tretjini je bilo že 3:0. Mitja Šivic je v vratih zamenjal Žana Usa z Anthonyjem Morronejem. A kljub temu in večjemu številu strelov na vrata Scholla, ga niso uspeli premagati, na drugi strani pa so gostje izkoristili vse priložnosti. Za nameček pa sta se poškodovala še Jaka Sodja, ki je v obraz prejel pak, in Aleksandar Magovac.

»Ta poraz je budnica za nas vse. Želim si, da se kakšnih stvari naučimo hitreje. V ligi, v kateri igramo, je pomembno da te je malo strah. Če te ni, se ti lahko zgodi nekaj takega. Zame osebno je boljši poraz s 7:0 kot s 3:2. Taki večeri pridejo, ni se zgodilo prvič, da se nam je to zgodilo. Lani so z 8:0 izgubili z Znojmom, a smo potem tri tekme zapored zmagali. Za poraz smo krivi sami, a moramo dvignit glave, se pogovoriti in iti naprej. Nismo ne prva ne zadnja ekipa, ki se ji je to zgodilo«, je po tekmi povedal Mitja Šivic.

Naslednja tekma čaka zmaje v petek, 28. oktobra, prihaja ekipa Vienna Capitals.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top