skip to Main Content
V zaostali tekma prvenstva kadetov Zmaji niso zabeležili novih točk

V ponedeljek 12. novembra je bila na sporedu zaostala tekma državnega prvenstva kadetov (U-16).

Igralci Olimpije so se odpravili na Bled.

Blejčani so trenutno v državnem prvenstvu v malce boljšem položaju. V dosedanjih tekmah so premagali vse tekmece, razen vodilno ekipo KAC. Nekaj tekem se je sicer končalo s tesnim rezultatom, a rezultatsko je bila ekipa zelo uspešna. Med drugim so s 4:3 premagali tudi Olimpijo pred tedni v Tivoliju. Tudi ekipa Olimpije je zabeležila nekaj zmag, a se ekipa na prvenstveni lestvici vseeno nahaja za Blejčani. Domača ekipa je tako veljala za favorita v tekmi in težavnosti tekme so se zavedali tudi Ljubljančani.

Tekma se ni pričela po željah in načrtih Zmajev. V 8. minuti so domači vodili že z 2:0. Nekako se je tu že nakazovala rdeča nit današnje tekme, vsaj iz stališča Zmajev – in sicer konstantno lovljenje rezultata. Igralci Olimpije so bili tako primorani zaigrati še močneje, da bi ujeli vodilne domače. V začetku 14. minute so nato Zmaji končno zadeli. V igri z igralcem več na ledu je bil uspešen Gašper Šubic (podajalca sta bila Nik Pratneker Hatič in Karlo Marinkovič), a podobno priložnost so nato nekaj minut kasneje izkoristili tudi domači igralci in prva tretjina se je končala z rezultatom 3:1.

V drugi tretjini so igralci Olimpije nadaljevali z lovljenjem rezultata. Že v prvi minuti so uspeli znižati na 3:2. Strelec je bil Borna Kopač, podala pa sta Nik Pratneker Hatič in Matija Jan Lan. A domači igralci so napadali in zadevali še naprej. V začetku 39. minute je bil rezultat že 7:2 za domače igralce in tekma je bila na videz že odločena. A da temu še ni bilo čisto tako so nekaj sekund po zadnjem zadetku poskrbeli igralci Olimpije. Dosegli so namreč nov zadetek (strelec – Nik Pratneker Hatič, podajalca – Borna Kopač in Karlo Marinkovič). S končnim rezultatom druge tretjine 7:3 so imeli igralci Olimpije še nekaj upanja za preobrat.

V zadnji tretjini so Zmaji krenili v zadnji lov za domačimi. Prvo prednost igralca več na ledu v 44. minuti še niso izkoristili. Drugo, ki je sledila nekaj minut kasneje pa so. V 48. minuti je Matija Jan Lan (podajalca sta bila Borna Kopač in Nik Pratneker Hatič) znižal vodstvo domačih na 7:4. Zmaji so napadali še naprej, a na žalost so ponovno zadeli šele v začetku zadnje minute. Strelej je bil Anže Žeželj (podajalec pa Jošt Žibert), kar pa je bilo prepozno za kakršen koli preobrat. S končnim rezultatom 7:5 se je nato tekma tudi končala.

Po tekmi je imel mešane občutke tudi trener Zmajev Ildar Rahmatullin: “Prehitro smo dobivali zadetke in domači so prehitro ušli na previsoko razliko. Čez celotno tekmo smo jih dohitevali a dohiteti jih nismo mogli. Nič še ni izgubljenega. Sezona bo še dolga. Trenirati bomo morali še več in še naprej in priložnosti za zmago bodo še prišle.“.

Naslednja tekma za kadete sledi v soboto. Tudi ta tekma bo težka. Zmaji se odpravljajo na gostovanje k vodilni ekipi KAC-a.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top